Има три варианта за гласуването на пакета Макрон, срещу който

...
Има три варианта за гласуването на пакета Макрон, срещу който
Коментари Харесай

Желязков: Има 3 сценария за пакета Мобилност, но само един е безболезнен

Има три разновидността за гласуването на пакета Макрон, против който се оповестиха превозвачи, и държавното управление ги поддържа ", съобщи транспортният министър Росен Желязков в Страсбург след среща с ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни.
Първият вид е да се внесе единствено признатото предложение - едно от трите. Вторият е да се внесе целият пакет. Третият е да се внесе в новия европарламент. На 31 януари отчетът може да се гледа всъщност в Брюксел.
Дали това ще стане обаче ще стане ясно на председателски съвет, който ще е или този или идващият четвъртък. В същото време на 21 януари се събират координаторите, които не съумяха да реализират единодушие, изясни Желязков.
Всичко в този пакет е несъгласие счита той. За него има единствено един добър вид - отлагането.
Ако обаче се внесе целият пакет това ще раздели Европа на страни, които смятат, че са на втора скорост, и ще даде доста неприятен сигнал. Желязков е изтъкнал пред Таяни, че това ще ускори и националистическите настроения.
Това ще повлияе на превозвачите и на 30 % от гласоподавателите в Европейския съюз, добави той.
Желязков благодари на Сергей Станишев за организацията на една от срещите му в Страсбург, и за писмото на Корнелия Нинова до Удо Булман, ръководител на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент, за поддръжка за отсрочване на дебатите. Това демонстрира, че вървим в една посока, сподели той.
„ Ние никога не споделяме, че Европа няма потребност от общо законодателство по тематиката. Ние споделяме, че това, която е препоръчано още 2017 година, не е съразмерно и е дискриминативно”, разяснява Желязков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР