Президентът на Венецуела Николас Мадуро получи подкрепа от турския си

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро получи подкрепа от турския си
Коментари Харесай

Ердоган и Марадона: Мадуро, напред и победа

Президентът на Венецуела Николас Мадуро получи поддръжка от турския си сътрудник Реджеп Ердоган и аржентинската футболна легенда Диего Марадона преди изборите през уикенда, които всеобщо бяха жигосани като нечестни, заяви Reuters.

Съединени американски щати, Европейски Съюз и съществени латиноамерикански страни разкритикуваха изборите в неделя, в които левият президент Мадуро евентуално ще бъде избран отново за 6-годишен мандат.

Критиците акцентират, че Мадуро, 55-годишен някогашен водач на рейс, който е отпред на страната по време на тежка икономическа рецесия, на практика си обезпечи победа, откакто на двама от най-популярните му съперници им беше неразрешено да се кандидатират за изборите, а изборната комисия е проправителствена.



В диалог, предаван по венецуелската държавна телевизия посредством разграничен екран, Мадуро и Ердоган организираха приповдигнат диалог посредством преводач, който беше придружен от няколко механически казуса.

"Вярвам, че ще триумфирате ", споделил Ердоган на Мадуро, чийто главен съперник е някогашният губернатор на щат Хенри Фалкон, който скъса с протеста на опозицията, с цел да се кандидатира за президент.



По време на заключителния избирателен протест в центъра на столицата Каракас Марадона изненада тълпата, танцувайки в ритъма на реге ария, до момента в който размахва венецуелското национално знаме.

Марадона, който се дефинира като "войник " на Мадуро, е прочут с поддръжката си на леви политици и беше другар на предшественика му Уго Чавес и починалия кубински водач Фидел Кастро, чийто лик е татуиран на крайници му.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР