Елена Йончева спечели тежка вътрешнопартийна битка срещу лидера на ПЕС

...
Елена Йончева спечели тежка вътрешнопартийна битка срещу лидера на ПЕС
Коментари Харесай

Елена Йончева надви Станишев и стана водач на евролистата на БСП

Елена Йончева завоюва тежка вътрешнопартийна борба против водача на ПЕС Сергей Станишев  и повежда партията на българските социалисти в надпреварата на Европейския парламент на изборите през май тази година

Елена Йончева става лидер на евролистата на Българска социалистическа партия с 96:75 гласа против Станишев, предаде Епицентър.бг

 

Това демонстрират резултатите от тайното гласоподаване на съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия, траяло повече от четири часа.  Официалното обявявене на резулаттите следва.

 

Елена Йончева беше претендентът, посочен от водача наа Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, и изборът на ИБ на Българска социалистическа партия.

До последно Сергей Станишев отхвърляше да отстъпи на Йончева.

 

Още тази заран Румен Овчаров предвижда, че Станишев няма да е лидерът на Българска социалистическа партия за евролистата и го прикани самичък да се откаже. За същото прикани и Светлана Шаренкова, само че Станишев отхвърли.

 

По време на пленума Станишев предложи първите две места в евролистата да се гласоподават дружно, само че такава процедура не е планувана. Нинова изрично отхвърли предлагането и разгласи, че ще се гласоподава по правилник. Тя акцентира, че не е наложително Станишев въобще да е в евролистата на Българска социалистическа партия за изборите през май - председателството на ПЕС не изисква да е член и на Европарламента. 

 

Очаква се цялата евролиста на Българска социалистическа партия да бъде подредена при започване на месец април.

Елена Йончева е родена на 27 май 1964 година в София.

Образованието си получава в Москва, където приключва с отичие телевизионна публицистика.

Снима живота в Халеб, прави репортажи от най-горещите точки на света: Косово, Алжир, Чечня, Израел, Афганистан, Ирак, Венецуела, Колумбия и други.

Автор е на документални филми за събитията в Урайна.

Последният ѝ документален филм е озаглавен „ Граница “.

През 2017 година Елена Йончева става част от Инициативния комитет, който издига кандидатурата на Румен Радев за президент. След като той става президент, е назначена като прессекретар на президента. Същата година тя напуща тази служба и взе участие в предварителните парламентарни избори като лидер на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в 29-ти Многомандатен изборен регион – Хасково.

 

Като депутат в 44-тото Народно заседание тя е представител на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “, каквато служба заема и досега.

Член е на Комисията по външна политика и на Комисията по културата и медиите в 44-тия парламент.

Владее британски, френски, съветски и испански.

Снимка: Илияна Кирилова, в. Сега

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР