До две седмици трябва да излезе експертизата за смъртта на

...
До две седмици трябва да излезе експертизата за смъртта на
Коментари Харесай

Експертизата за починалата родилка излиза след 2 седмици

 До две седмици би трябвало да излезе експертизата за гибелта на 17-годишната родилка в Панагюрище, оповестиха от Окръжната прокуратура в Пазарджик. Близките на умрялото момиче се съмняват в лекарска неточност от страна на доктор Петър Бътовски, който е следил бременността и управлявал раждането. От болничното заведение споделят, че на този стадий лекарят ще продължи да работи при тях, оповестява Българска национална телевизия.

Мария Димитрова постъпва в болничното заведение в Панагюрище за незабавно секцио на 27 ноември, което минава сполучливо. Два дни след раждането положението на момичето се утежнява, лекарите не съумяват да я спасят. Във видео в обществените мрежи, оповестено от бащата на 17-годишната Мария, доктор Петър Бътовски декларира, че раждането е протекло обикновено. Лекарят споделя, че здравето на родилката се е влошило при раздвижването и показва подозрение за допустима емболия. Близките на Мария упрекват точно доктор Бътовски за гибелта и и упорстват за заслужено наказване.

Три движимости лица работят по правенето на сложна експертиза за гибелта на малолетното момиче, оповестиха от Окръжната прокуратура. Проверяват се и документите, свързани с лекуването й.

" Към този миг преди да бъдат направени назначените експертизи, които споделят какви са били аргументите за настъпилата гибел, няма да се желае отстраняването от служба на лекаря, който е ръководел лекуването ", заяви Пламен Пантов, прокурор в Оперативна програма - Пазарджик. Новороденото момченце е крепко и за момента остава в болничното заведение. Роднините са декларирали предпочитание да го приберат след погребението, което ще се състои едвам след привършване на назначената здравна експертиза.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР