Европейският комисар по правосъдието Вера Йоурова призова румънското правителство да

...
Европейският комисар по правосъдието Вера Йоурова призова румънското правителство да
Коментари Харесай

Еврокомисар Йоурова: Румъния да преразгледа мерките, довели до масови протести

Европейският комисар по правораздаването Вера Йоурова прикани румънското държавно управление да преразгледа признатите наскоро законодателни ограничения, които доведоха до всеобщи митинги, съобщи ДПА.

Организаторите на митингите споделят, че противоречивите правосъдни промени се организират в интерес на корумпирани политици. Приет наскоро закон, да вземем за пример, декриминализира някои корупционни дейности на политици.

Той заплашва независимостта на съдиите, лимитира властта на прокуратурата и подкопава публичното доверие в правосъдната система, сподели Йоурова в изявление за днешния брой на немския в. "Велт ".

Ще бъде от изгода държавното управление в Букурещ да преразгледа проектите, сподели тя.

Румънското съдружно държавно управление одобри закони, ограничаващи пълномощията на Националната дирекция за битка с корупцията и уволни директорката й Лаура Кодруца Кьовеши.

Над 6000 протестиращи се събраха през вчерашния ден на антиправителствена проява на площад "Виктория " в Букурещ за трети следващ ден, заяви Аджерпрес, представена от ТАСС.

Участниците в митинга желаеха оставката на лявоцентристкото държавно управление и произвеждането на предварителни избори. Антиправителствени демонстрации имаше и в други огромни градове на Румъния.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР