Министерският съвет прие решение за одобряване на проект на договор

...
Министерският съвет прие решение за одобряване на проект на договор
Коментари Харесай

Държавата купува още 42 000 PCR теста за COVID-19

Министерският съвет одобри решение за одобрение на план на контракт за изменение на Договора сред Министерството на здравеопазването на Република България и OSANG Healthcare Co., Ltd - Република Корея, за доставка на проби за COVID-19.
Бързото разпространяване на вируса в международен мащаб усили неведнъж търсенето на проби за разкриване и диагностика на COVID-19, като редица страни, включително и България, започнаха акция по закупване на проби. Провеждането на проби за доказване на новия ковид е в основата на надзора на болестта и вземането на решения, свързани с преодоляването на епидемиологичното му разпространяване и отбраната здравето на популацията. Поради тези аргументи е от особена значимост да бъдат обезпечени за потребностите на здравната система на България задоволителни количества проби.
Министерството на здравеопазването ще закупи от OSANG Healthcare Co., Ltd - Република Корея 42 000 Real-time PCR теста за разкриване (детекция) на стойност 340 500 щ.д. с включени транспортни разноски. Средствата ще бъдат обезпечени по план BG16RFOP001-4.003-0001 „ Борба с Коронавирус 19 “, финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014-2020 година
Първата доставка за България от посочената компания беше утвърдена с Решение № 249/10.04.2020 година на Министерски съвет за одобрение подписването на Договор сред Министерството на здравеопазването на Република България и OSANG Healthcare Co., Ltd - Република Корея, за доставка на тестванията за разкриване (детекция) с Real-time PCR - GeneFinder. Посочените проби са познати на НЦЗПБ и са потвърдили своите качества.
Министерският съвет одобри също по този начин решение за одобрение на план на Споразумение сред Министерството на здравеопазването на Република България и BIONEER CORPORATION - Република Корея, за доставка на проби за екстракция ExiPrep Dx viral DNA/RNA kit за COVID-19.
Министерството на здравеопазването ще закупи от BIONEER CORPORATION 41 280 теста за екстракция на вирусна РНК- ExiPrep Dx viral DNA/RNA kit (при комплект от 96 бр., 430 комплекта) на обща стойност 267 610 щ.д с включени транспортни разноски. Средствата ще бъдат обезпечени по план BG16RFOPOO 1-4.003-0001 „ Борба с COV1D 19 “, финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014-2020 година
Първата доставка за България от посочената компания беше утвърдена с Решение № 291/30.04.2020 година на Министерски съвет за одобрение подписването на Споразумение сред Министерството на опазване на здравето го на Република България ь BIONEER CORPORAT ION - Република Корея.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР