Не съм по недвижимите имоти, имам един апартамент в Габрово.

...
Не съм по недвижимите имоти, имам един апартамент в Габрово.
Коментари Харесай

Дончев: Не съм по недвижимите имоти, имам един апартамент в Габрово

Не съм по недвижимите парцели, имам един апартамент в Габрово . Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев в предаването „ Лице в лице” по bTV. Той добави, че „ Апартаментгейт” има капацитет да ерозира доверието на обществото.
„ Аз имам един апартамент в Габрово, мобилен съм и не съм доста по недвижимите парцели, обичам да съм там, където има потребност от мен. Темата с жилищата не e единствено битов скандал, той има доста огромен политически магнитуд”, сподели Дончев.
Той отхвърли изказванията, че е инспирирал имотния скандал, след който редица политици подадоха оставки. Томислав Дончев добави, че не е в спор с към този момент някогашния ръководител на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.
„ Аз не желая на никой службата, при нас вътрешно разделяне няма, тъй като лидерската тематика не стои, ясно е кой е водача. Цветанов даде много детайлно пояснение, много комплицирана като темперамент договорка. Нямам други въпроси към него. Пък и да имам, ще му се обадя и ще го запитвам ", уточни Дончев.
Вицепремиерът разяснява и последната оставка в кабинета – зам.-министърът на стопанската система Александър Манолев се отдръпна от поста си поради изказване, че има вила в региона на Сандански, построена с пари от европроект.
„ Разговорът не е да си мерим жилищата – на кой е по-голям или по-евтин. Аз не одобрявам метода, че ние би трябвало да се изкараме по-малко неприятни от другите, аз желая да сме по-добри, различни”, добави вицепремиерът.
Дончев уточни, че самичък си е предизвикал виковете „ Оставка” в Габрово по време на митингите. „ Никога не вървиш някъде, където могат да те освиркат, а единствено където ще ти ръкопляскат. Само че, когато има такава обстановка, като някой пита за теб или те приканва – аз съм мъжко момче и трябваше да отида. Страхливо и малодушно е да се укривам. Не се получи диалог, уповавам се диалог да има, там има потребност от добър разговор с институциите, тъй като казусът е комплексен”, акцентира Дончев.
Вицепремиерът съобщи, че чувствителността на обществото в Габрово е по-висока, тъй като там съвсем няма малцинства. „ Хората не са расисти, казусът не е по-тъмният пигмент на кожата. Това е яд против чувството за по-особени права, притежавани от някои. Там чувствителността е обострена – против това някой да живее на гърба на другите. Този яд е обективен и хората желаят съответни ограничения – да няма безочливо и демонстрационно поведение”, сподели още Дончев.
По думите на Томислав Дончев казусът няма да се реши с една законодателна смяна. Той съобщи, че обществените заплащания би трябвало да бъдат обвързани с визитата на учебни заведения. Събирането на санкции от обществено слаби хора също би трябвало да бъде допустимо, като предложи вид с полагане на общественополезен труд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР