В началото на пролетта сме, пости са и нямаме почти

...
В началото на пролетта сме, пости са и нямаме почти
Коментари Харесай

Дойде сезонът на ядковото мляко

В началото на пролетта сме, пости са и нямаме съвсем никаква физическа интензивност. Това са три ясни знака, че сезонът на ядковото мляко е тук.

Както всяка пролет, по този начин и през тази сме във великденски пости. Изключваме всички локални и млечни храни, с цел да подготвим тялото и душата си за Голямото знамение на Възкресението и новия живот.

Дори да не сте ревниво вярващи християни, ограничаването на млечните и локални артикули след продължителната зима ще се отрази удобно на организма ви.

Само за съпоставяне, в 100 мл прясно мляко има 60 калории, а в 100 мл бадемово ядково мляко има 22 калории.

Това значи, че в случай че единствено за месец замените прясното мляко в ежедневното капучино с такова от бадеми, ще си спестите над хиляда калории – дребна, само че значима стъпка към оптималното ви тегло.

Такива дребни промени в метода на хранене в този момент са изключително значими, когато е съвсем невероятно да се движим интензивно. Колкото и да упражняваме вкъщи, хладилникът постоянно ще е рисково близо.

Като допълнение, в ядковите млека не се съдържат нездравословните за някои хора лактоза и глутен. Освен това качествените ядкови млека, описват приятелите ни от Olympus , са обогатени с значими за имунната система и изцяло здраве витамини Е, В2, В12, D2.

Какво е значимо да знаете още за ядковите млека

Важно е качеството на ядките. Както при всяка суровина, по този начин и тук, произходът на ядките от значително значение за усета на крайния артикул. В напитките Carpos на Olympus , ядките са брани от слънчевите полета на Централна Гърция.

После са запечени леко, с цел да се разкрият всичките им усети и са превърнати в питиета с доста потребни качества.

 мляко iStock

Обичаме ги, тъй като прибавят нов и забавен усет към кафето, не се тревожим за млечната алергия на децата и тъй като са прелестен метод да се храним по-здравословно. Бадемовото мляко с какао и това с шамфъстък придават приятна екзотика на спокойните моменти вкъщи.

Новите им разфасовки от 500 мл са супер вид за освежаваща напитка, към която да посягаме всякога, когато просто ни се желае нещо да хапнем.

Можете да поръчате онлайн целия подбор ядкови питиета и млека на Olympus и да ги получите безвредно вкъщи си. Има ги и в хладилните витрини в огромните хипермаркети.

 мляко Olympus
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР