Броят на заразените с коронавирус у нас вече е 276. На

...
Броят на заразените с коронавирус у нас вече е 276. На
Коментари Харесай

До 276 стигнаха заразените с коронавирус у нас


Броят на инфектираните с ковид у нас вече е 276. На брифинг на Националния действен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски заяви за още 12 нови случая на инфектирани с COVID-19, съобщи Нова телевизия.

От новозаразените трима са от Бургас. Става дума за две деца - на 3 година и на 8 година, които са контактни с един от докторите с ковид. 22-годишна жена също е инфектирана, като тя е с история от Англия, посочи ген. Мутафчийски. В Пловдив има още четири нови случая, в София също са четири и един в Кюстендил.

Няма нови интубирани пациенти. До този миг са направени 6454 теста, осведоми още ген. Мутафчийски. И акцентира, че болничните кревати за инфектирани с вируса към този момент са 7473, като броят им е десетократно повишен. 

" И пак желая да върна на това, че младата възраст не е гаранция, че не боледуваме, в противен случай, боледуват, както виждате нашите пациенти - 80 % са в групата, която сякаш не е застрашена. Те си боледуват ", добави ген. Мутафчийски.

В рамките на деня се чака мъж, излекуван след болестта, да бъде изписан от Александровска болница. Обмисля се концепцията, в случай че в едно семейство има инфектиран, цялото семейство да бъде сложено под карантина. По думите на Мутафчийски тази процедура е възприета на доста места в света.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР