Парламентът преминава в нов режим на работа заради разпространението на

...
Парламентът преминава в нов режим на работа заради разпространението на
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Не лишаваме народното представителство от трибуна

Парламентът преминава в нов режим на работа заради разпространението на COVID-19.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2751
Депутатите ще се събират извънредно само за да приемат законопроекти, свързани с извънредното положение, а парламентарният контрол ще бъде само писмен. Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,, депутат от ПГ на ГЕРБ коментира темата пред БНТ.

Окончателно: Парламентът временно спира работа

" Парламентът продължава да работи въпреки вчерашното решение. Във всеки един случай на основание от Конституцията парламентът може да взема решение кога ще заседава. И в случай на извънредност, какъвто ако се налага - знаете, че във връзка с ветото на президента по закона за извънредните мерки в рамките на 24 часа бяха свикани и комисиите на парламента, както и заседание на парламента се проведе и ветото беше подкрепено.
Не сме лишили народното представителство от трибуна, мнение и парламентарен контрол, каквито опасения имаха колеги.
Решението, което вчера взехме, касае сериозната епидемична обстановка в страната. Ние сме в извънредно положение. Важат всички мерки, дори вчера бяха удължени със заповед на министъра на здравеопазването.
Сами разбирате, че в зала, в която се заседава понякога повече от 10 ч., дори предпоследното ни заседание беше повече от 13 ч.... Никой от нас няма представа дали е болен или вирусоносител. Твърде опасно е, повече от 200 човека сме, някой от нас да се разболее наистина и тогава парламентът ще спре да функционира наистина, защото ние ще сме в 14-дневна карантина ", каза Атанасова.

Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, каза, че не може да се иска да се национализират болниците в период на извънредно положение. Тя каза, че от Държавния резерв са оборудвани залите " Арена Армеец " в София и " Колодрума " в Пловдив.

Другата седмица комисията по енергетика ще заседава, защото трябва да се направят спешно промени в закона за енергетиката във връзка с намаляването на цената на парното, добави още тя.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2751  Караянчева: Няма никаква тирания, обвиняванията на опозицията са безпочвени

Караянчева: Няма никаква тирания, обвиняванията на опозицията са безпочвени  Макрон: Кризата с ковид слага под въпрос оцеляването на европейския план Макрон: Кризата с ковид слага под въпрос оцеляването на европейския план  Над 1800 инфектирани с ковид и близо 20 умряли в Ирландия Над 1800 инфектирани с ковид и близо 20 умряли в Ирландия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР