В 25-ия ден на протести с искания за оставки на

...
В 25-ия ден на протести с искания за оставки на
Коментари Харесай

Ден 25-и на национални протести

В 25-ия ден на митинги с претенции за оставки на държавното управление и на основния прокурор три основни кръстовища в столицата остават блокирани от стачкуващи, предава БНР.

Освен Орлов мост и бул. „ Цар Освободител “ при постройката на президентската администрация е затворено и кръстовището на Ректората на Софийския университет.

На една от палатките пред постройката на Министерския съвет с надпис „ Граждански парламент “ се събират подписите с искане за оставка на държавното управление.

Около шадравана пред президентството не престават да се събират хора.

„ Това държавно управление се оказа безпомощно да се оправи със спекулата, която ограбва приходите на българите. Здравеопазването ни е в разпад. Българските жители са най-бедните и най-болни в Европа “.

„ Като свещеник не мога да приема след цар Борис Трети да има Борисов 3... Това, което се случи – младежите от чужбина, които си пристигнаха тук и отвориха очите на всички, го чакаме 30 години “. 

По площада в така наречен „ триъгълник на властта “ има съоръжения с тикви и букети, а в отводнителните шахти са сложени табели „ Борисов 3 - в канализацията “.

Почти денонощие продължава разногласието сред протестиращи и полиция кой има право да взема решение може ли бусът на „ Системата ни убива ” да стигне до „ Орлов мост ”. След като нощес возилото беше спряно на кръстовището на Софийския университет, то по този начин и не потегли оттова. А протестиращите желаеха уволняване на служителя на Министерство на вътрешните работи, взел решението бусът да не продължи.

„ Не можахме да разберем за какво бусът е арестуван по този метод. Майките терористи ли са? Какви са? Не му желаеме оставката персонално на него. Искаме да го уволнят ”, съобщи Тихомир Василев.

„ Кое е вярно, че хората седят в буса и пречат на другите? Или кое? ”, попита зам.-директорът на „ Охранителна полиция ” към Столична дирекция на вътрешните работи Тони Тодоров.

В поддръжка на майките, цяла нощ с тях остана и някогашният омбудсман Мая Манолова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР