Ще се справиш!, Мисля, че ти си правилният човек за

...
Ще се справиш!, Мисля, че ти си правилният човек за
Коментари Харесай

Дали не трябва да ги хваля повече?

„ Ще се оправиш! ”, „ Мисля, че ти си верният човек за тази задача! “, „ Много ми хареса как…. “

Не е толкоз мъчно да кажете на чиновниците си нещо в този дух а и в последна сметка една добра дума може да направи чудеса.

Проблемът идва от обстоятелството, че размерът на насърчението, от което се нуждаят вашите подчинени, не е неподвижен. Един сложен план да вземем за пример може да усили нуждата от в допълнение обосноваване, а в същото време с това другите хора имат разнообразни потребности – някои търсят повече похвали, а други се задоволяват с по-малко. Добавете към това и обстоятелството, че хората реагират по друг метод на разнообразни типове поощтрение и нещата стават още по-сложни.

Как тогава може да разберете дали вашите чиновници се нуждаят от повече окуражаване? Ето няколко признака:

1. Никой не поема самодейност

Понякога неналичието на разпоредителност и доброволното вдишване на спомагателни задължения е просто резултати от високо работно натоварване и разминаване сред ползите на чиновниците и предлаганите им благоприятни условия. В други случаи обаче това е симптом, че чиновниците не се усещат задоволително удобно и в сигурност, с цел да излизат отвън рамките на нормалните си отговорности.

Вместо да чакате някой да поеме нещата в свои ръце, предложете на членовете на вашия екип нещо, което ще притегли техния интерес, и им кажете, че съгласно вас те ще свършат страхотна работа, в случай че поемат този ангажимент.

2. Завършването на плановете лишава повече време от елементарното

Служителите, които имат възприятието, че на шефът им не му пука за тях, и страдат от липса на убеденост в личните си качества и благоприятни условия, нормално стартират да закъсняват с осъществяването на отговорностите си - не тъй като са некомпетентни, а тъй като не стопират да се съмняват в качеството на работата си. Те непрекъснато имат възприятието, че нещо липсва и че може да бъде направено по-добре, даже когато всичко е съвършено. Това се дължи точно на обстоятелството, че те са оставени в незнание от ръководителя си и че не получават от него нужната хвалба и самопризнание.

Важно е да изразявате ясно и тъкмо какви са съответните ви упования от работата на вашите чиновници. Проверявайте постоянно напредъка, който чиновниците ви са постигнали по дилемите си, и им казвайте дали сте удовлетворени от резултатите.

3. Никой не се майтапи

Когато компанията ви има здравословна фирмена просвета, хората се усещат задоволително удобно, с цел да се майтапят между тях и със своя началник. Ако членовете на вашия екип в никакъв случай не се усмихват или реагират твърди прочувствено на дребни и незначителни проблеми, то най-вероятно те си мислят, че единственото нещо, което ви интересува, са облагите.

За да преборите това чувство, би трябвало да отделяте задоволително време, с цел да опознаете членовете на екип по-добре(извън рамките на професионалните ви задължения) и да простите по-лесно техните неточности.

4. Те отделят изключително внимание на върху всяка компликация и предизвикателство, колкото и незначителни да са те в действителност

Когато един чиновник усърдно изложи пред вас всичките си терзания за работата, даже и най-малките и действително видяно безобидни неща, то той в действителност не го прави, за предварителна защита на рисковете или с цел да откри решение на проблемите. Това е един пасивно-агресивно нападателен метод да ви каже, че е покрит от задания и че желае да отнемете част от товара, който е върху плещите му.

Кажете му кои негови отговорности са предпочитани и кои може да почакат, и му припомнете, че в предишното се е оправя с сходни провокации.

Като водач, вие не би трябвало да очаквате от вашите чиновници просто да знаят, че ги цените, без да им го казвате. Вашата работа е да им казвате и показвате, че техният принос за триумфа на компанията не устава неусетен. Бъдете самодейни и насърчавайте чиновниците си допустимо най-често, в  замяна на което те ще дадат най-хубавото от себе си в работата.

................

Уанда Тибоду, създател на Takingdictation.com, за Inc.com

Редактор: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР