frognews.bgСнимка: Булфото, архивСъздаването на държавна петролна компания е изключителна бизнес

...
frognews.bgСнимка: Булфото, архивСъздаването на държавна петролна компания е изключителна бизнес
Коментари Харесай

Гриша Ганчев: Възхитен съм от идеята за държавна петролна компания. Нека опитат

frognews.bg

Снимка: Булфото, списък

Създаването на държавна петролна компания е изключителна бизнес находка. Не знам кой е дал концепцията. Някой интелигентен човек, потенциал, е дал съвет на премиера и той го е одобрил. Но съм очарован. Нека опитат. Хубаво е да се купят концесии в нефтени полета и да се тръгне и на износ.

Това споделя ръководителят на управителния съвет на веригата " Петрол " за плана за нова държавна петролна компания в изявление за „ Капитал “.

„ Всички са се взрели в горивата сега, само че съгласно мен най-големият консуматив сега в страната е хлябът. Трябва да се намерения да се създадат 2-3 хлебозавода и да се отворят 200 - 300 магазина за самун, с цел да могат да се управляват цените. Другото е медикаментите, ние сме най-заболялата нация, не е неприятно 400 - 500 държавни аптеки да се отворят. И най-после, защото горивата въпреки всичко са разкош, аз тъй като съм селски човек и движа сред селски хора в провинцията, ракията им е огромен проблем, тъй като им е скъпа, както и бирата. Да се намерения за малко ракиджийници и пивоварни и магазини за ракия и бира. Защото 30 години се мъчим да развиваме така наречен пазарно стопанство. Не е неприятно в този момент да се върнем към плановото стопанство. И да създадем примес сред пазарно и планово стопанство. “, предлага още Ганчев.

По думите му това не е работило на никое място по света  до момента, само че ние сме новатори и нашата страна би трябвало да го опита.

Според Ганчев  100 бензиностанции да се построят е малко. Добре  да се спрат на 150 - 160, с цел да покрият цялата страна. „ Дано да са се присетили, че би трябвало да подреден и една рафинерия. Има доста незастроени морски терени, не с потенциала на " Нефтохим " от 12 млн. тона, а да вземем за пример за 5-6 млн. Хубаво е да се намерения и да се купят концесии в нефтени полета и да се тръгне и на износ. Защото мощта на една страна се равнява на мощта на международни конгломерати като Shell, British Petroleum и така нататък Така ще се вдигне и Брутният вътрешен продукт. “, споделя още Ганчев.

 

Цената която ще бъде платена за това начинание съгласно  Ганчев може да се предвижда – „ 150 бензиностанции по 1 млн. евро са 150 млн. евро. Рафинерията - примерно към 2 милиарда $. Нефтените залежи са по сделка. “  По думите му първи хора у нас имат контакти в арабските страни и доста елементарно ще могат да платят сходна концесия.

 
Ганчев напомня, че до 1990 година са се търгували 4 милиарда литра бензин и дизел през бензиностанции, заради демографския срив сега се търгуват общо 3 милиарда литра, от които 500 млн. литра бензин, същото количество автогаз и 2 милиарда литра е дизелът, само че 2.5 милиарда литра минават през бензиностанции. 3300 бензиностанции са регистрирани и работят сега в страната, т.е. 63 хиляди литра на обект на месец. При себестойност, налози и директни разноски без финансови брутната облага на бензиностанция на месец е 1720 лева, или 20 640 лева годишно.

 

Той разяснява още, че в случай че страната е решила да строи бензиностанции би трябвало да планува, че  ваденето на разрешенията за градеж лишава сред година - година и половина. „ А в случай че решат да купуват, като видяхте по какъв начин излизат сметките, ще ги затрупат. От общо 3300 най-малко 3000 ще се предложат. Предлагане има, даже в дребните градчета не е единствено по една бензиностанция “.

Бизнесменът предвижда, че  поради концепцията държавната петролна компания да се финансира с банкови заеми ще накара комерсиалните банки да се оттеглен да финансират частните компании, тъй като няма да са в час какви ще са дейностите на държавната компания и ще е мъчно да се предвижда частния бизнес.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР