Отборите, състезаващи се в Шампионската лига, ще трябва да играят

...
Отборите, състезаващи се в Шампионската лига, ще трябва да играят
Коментари Харесай

Готвят промени във формата на ШЛ

Отборите, състезаващи се в Шампионската лига, ще би трябвало да играят спомагателни четири мача от 2024 година. Според "Таймс " европейските футболни шефове са покрай договорка за пробутване на смяната в шампионата.

Според слуховете Асоциацията на европейските клубове (АЕК) и шефове от УЕФА желаят да удължат конкуренцията, което ще провокира безпорядък в и без друго препълнената стратегия в Англия.

Въпреки че към момента не е доказано, по всяка възможност тези четири мача ще бъдат или в изменен вид на груповата фаза, или в напълно нова групова фаза преди елиминациите.

Първоначално от АЕК се надявали на 10 спомагателни срещи, като усилят броя на дуелите сред най-големите европейски клубове.

В следствие обаче, приели разновидността с четири нови мача, въпреки че даже това ще промени радикално програмата на тимовете от Висшата лига.

"Таймс " предизвестява, че Карабао Къп ще се трансформира в шампионат, в който британските топ тимове няма да вземат участие. Това би означавало, че финалистите биха играли общо 17 мача, вместо досегашните 13.

За да добави тези прословути четири срещи, съществува и вид УЕФА да обособи 8 групи с по 6 отбора, вместо с 4, или 6 групи от по 6 отбора.

Алтернативата е прибавяне на нова групова фаза, евентуално с осемте четвъртфиналисти, които да се разделят на две обособени групи от по 4 тима, като водещите два тима от всяка група да не престават до полуфиналите.

Като част от новия проект, тимовете, които доближат полуфиналите, автоматизирано ще се класират за груповата фаза в идващото издание на шампионата, без значение от позицията в локалното им състезание.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР