Както вече стана ясно, от 12 до 23 април полицията

...
Както вече стана ясно, от 12 до 23 април полицията
Коментари Харесай

Глобата за без колан е 50 лева и отнемане на 6 контролни точки


Както към този момент стана ясно, от 12 до 23 април полицията стартира засилени инспекции по всички пътища. Илия Георгиев, контрольор от "Пътна полиция ", показа, че повода е, че единствено за няколко дни през април са починали 12 души.

Акцент в инспекцията ще бъде наблюдението на мотоциклетистите и дали носят каски. Ще се обръща внимание на регистрационните табели. Шофьорите на коли ще се наблюдават дали са сложили колани или карат пияни.

Глобата за нарушителите без колан е 50 лв. и лишаване на 6 контролни точки. За несложена каска от страна на лидера санкцията е също 60 лв., за пасажера – 50 лева

„ Искам да слага акцент, че лидерът носи отговорност за слагането на защитния колан на пасажерите, както и вярното транспортиране на деца в специфичните столчета “, предизвести Георгиев.

Отговорност носят и притежателите на МПС-та, които дават колите си на лица без шофьорска брошура. За предходната година са засечени над 20 000 случая. Глобата за непозволено даване на автомобил е от 100 до 300 лв. като се планува и преустановяване на регистрацията за период от 6 месеца до 1 година.
Пешеходците също ще бъдат следени и глобявани за погрешно секване./БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР