Наследството, оставено след изтеглянето на съветските войски от Германия, се

...
Наследството, оставено след изтеглянето на съветските войски от Германия, се
Коментари Харесай

Германски медии разказаха за "проклятието" на съветското наследство

Наследството, оставено след изтеглянето на руските войски от Германия, се е трансформирало в парчета и руини, които носят "проклятие ", пишат немски медии.

Според немския таблоид Bild в този момент на всички места могат да се намерят следи от престоя на руските войски и те са "проклети " заради повода, че немците не могат да се отърват от тях.

"След изтеглянето на войските на наше разположение се оказаха 300 хектара казарми. Разрушихме ги, засадихме гори, построихме слънчеви електроцентрали. Всички други остатъци се намират под отбраната на исторически монументи ", сподели ръководителят на една от немските общини Ралф Ханзел.

Изданието написа, че в Германия се надяват на възобновяване на обектите, само че не знаят кой би се захванал, съобщи "Взгляд ".

В същото време, както съобщи кметът на Кьонигсбрюк, част от руините не могат да бъдат съборени заради закона за отбрана на паметниците, а други са частна благосъстоятелност, чакат поправки или се намират на територията на естествени резервати.

Отбелязва се, че с изключение на всичко друго, просто няма средства за събарянето и почистването на "бетонните колоси ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР