"Песента ми "Нямам нужда от много приятели" си има авторски

...
"Песента ми "Нямам нужда от много приятели" си има авторски
Коментари Харесай

Георги Христов скочи на “Капките” заради авторски права

"Песента ми "Нямам потребност от доста другари " си има авторски права. Текстът е на Рашко Стойков, а музиката моя, аранжиментът на Борис Чакъров. Нима се не помни това. " Така огромният реализатор Георги Христов се обърна към шоуто "Като две капки вода ", в което преди седмица прозвуча шлагерът на изпълнителя, изпят от Стефан Илчев. Естрадната ни легенда очевидно се е подразнил от обстоятелството, че правата на песента не са платени, както съгласно него е редно.

"Не желая да влизам в непотребни мнения ", не пожела да продължи тематиката Георги Христов, който напълно скоро има концерт и гениалното парче "Нямам потребност от доста другари " ще е гвоздеят в него.

Певецът е безапелационен и че не желае да разяснява сътрудници и във връзка с имитацията на Стефан Илчев. "Не виждам българска телевизия, само че адмирирам всеки надарен младеж ", бе сбит огромният Георги Христов, написа вестник "България Днес ".

"Той е доста сложен и присъщ облик. Изключителен. Надявам се най-малко за малко да съм се докоснал до това, което той съумява да съобщи на публиката. Но въпреки всичко да не забравяме, че аз съм в това шоу, с цел да се развличам ", показа незабавно след осъществяването си Стефан, който завоюва седмия лайв в шоуто със звездното си преобразувание с помощта на зрителския избор.

Съвсем скоро и Митко Щерев забрани негови песни да бъдат изпълнявани в шоуто "Като две капки вода ". Композиторът счита, че няма тъкмо и ясно уредени права сред тв продукциите и композиторите, както и текстописците за потреблението на авторска музика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР