. Трябва да видим докъде ще стигне това дело и

...
. Трябва да видим докъде ще стигне това дело и
Коментари Харесай

Възелът за големите скандали в България е на върха на държавата, посочи Крум Зарков

. Трябва да забележим до каква степен ще стигне това дело и би трябвало доста деликатно да се изследва по какъв начин е допустимо, в случай че те бъдат приети за отговорни, в продължение на години да са били на най-високите равнища в тази система.
Това сподели зам.-председателят на групата на Българска социалистическа партия Крум Зарков пред Българска национална телевизия.
" Истината е, че на практика всички институции в България са пропити от сходни явления “ , добави той. Зарков обърна внимание, че има задържани, само че към момента няма наказани.
По неговите думи доста акции по арестувания и арести са аварирали в съда.
" Някои хора се пробват към този момент три години и половина да ни изясняват, че всичко е наред в страната – има господство на закона, службите работят. Реалността обаче всеки ден ни демонстрира противоположното., разяснява Крум Зарков.
Според него България е станала синоним на корупция освен в чужбина, само че и по метода, по който българските жители гледат на личната си страна.
Зарков напомни д
" Въпреки това хората живеят с чувството, че не се въздава задоволително правдивост. Защо е този абсурд? Защото тези 2.5%, които се измъкват, са точно свадите, за които всеки ден се приказва по малкия екран. Това са точно мощните на деня, точно богатите и тези на високи позиции. Председателят на Комисията за битка с корупцията в Народното събрание да вземем за пример счете за излишно неговата комисия да се занимава със сигналите с хазарта, изказване за предоставяне на многомилионни подкупи и липса на пари в държавната хазна “, сподели още социалистът.
По думите на Зарков нито един от огромните кавги в България не може да бъде развързан, тъй като там, където се хваща възелът, е на върха на страната .
" Докато има такова държавно управление и такова ръководство, в страната ни ще има корупция, а свадите ще се замитат един след различен ", счита социалистът.
Крум Зарков заяви, че в идващите седмици Българска социалистическа партия ще внесе в Народното събрание претенции за две анкетни комисии – една да ревизира събитията към изкупуването от страна на страната акции в частна банка и друга, която да проверява случая с несъбираемостта на големи средства от
хазарта.
" Когато липсват 700 млн. лева събрани такси от хазарта- кой ще влезе в пандиза ще се реши от прокуратурата и съда. Защото самият факт, че ги няма тези пари, значи неуспех в събираемостта и има министър, който носи отговорността за това. Когато финансовият министър откаже да носи отговорност, тя се поема солидарно от Министерския съвет ", продължи заместник-председателят на парламентарната група на левицата.
По неговите думи методът, по който си тръгне едно провалило се държавно управление, е доста значим за това по какъв начин ще работят идващите.
" България може и българите имат право да имат естествена страна. Далече сме обаче от нея “, приключи Крум Зарков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР