Футболистите на Волов(Шумен) завършиха наравно 1:1 у дома с Кубрат

...
Футболистите на Волов(Шумен) завършиха наравно 1:1 у дома с Кубрат
Коментари Харесай

Волов и Кубрат не се победиха

Футболистите на Волов(Шумен) приключиха наедно 1:1 вкъщи с Кубрат 2016 в среща от IV кръг на Североизточната трета лига. Двубоят се игра на градския стадион „ Панайот Волов “ в Шумен и беше следена от близо 500 фенове. Срещата мина много динамично с доста борба по целия футболен терен, само че с малко голови положения и пред двете порти. Шуменци разчитаха на младостта в тима, до момента в който гостите от Кубрат на опита на своите футболисти. Въпреки първичното превъзходство на Волов гол и по този начин не падна и двата тима се прибраха на почивката сред двете полувремена при нулево тъждество.

В десетата минута Младен Младенов от Кубрат уцели гредата на вратата на домакините. След това шуменци направиха няколко положителни офанзиви, само че без да последва рисков удар към вратата на гостите. В края на полувремето пристигна най-спорното решение на рефера Ивайло Недялков от Добрич. Иван Цонев (Волов) се откъсна от бранителите на Кубрат 2016 и бе арестуван за фланелката от футболист на гостите. Сигнал за нарушаване не последва - отсъден беше ъглов удар, от който не последва никаква заплаха за вратаря Димитър Лазаров (Кубрат 2016).

През втората част футболистите на Стоян Чешмеджиев още веднъж бяха по дейни, само че прибързаните дейности и неопитността в последна сметка ги лишиха от цялостен триумф. Все отново при започване на втората част след осъществяване на директен свободен удар Муса Кавунски (Волов) стреля в очертанията на вратата, само че стражът на гостите мазета топката. До средата на полувремето двата тима заплашиха няколко пъти противниковите вратари, само че без триумф, като стражът на Волов Добромир Дочков сподели отлични рефлекси и се трансформира в воин на мача. В 80-тата минута Волов направи следващата си добра офанзива. След два паса в половината на гостите топката попадна в Сонер Кязим. Последва подаване към Муса Кавунски, който останал самичък против вратата на Кубрат 2016 не сгреши и означи за 1:0. Три минути по-късно футболистите на Кубрат извършиха ъглов удар. Последва удар с глава на Александър Недев, само че вратарят Добромир Дочков още веднъж се показа чудесно и мазета топката. Минути по-късно от директен свободен удар наоколо до наказателното поле на шуменци гостите вкараха гол, само че попадението бе анулирано откакто помощник рефера високо беше вдигнал флага си за засада. Това беше бурно оспорено от състезателите на Кубрат 2016 някои от които даже изблъскаха рефера Ивайло Недялков от Добрич. Наказание обаче не последва.

В последните минути гостите се подвигнаха на обезверен взлом – най-малко да не изгубят мача. При една от следващите им контраатаки техен нападател беше фаулиран наоколо до наказателното поле на домакините. Отсъденият директен свободен удар беше точно изпълнен от капитана на гостите Ивелин Спасов, който от 25 метра заби топката в мрежата им за крайното 1:1.

Салим Салих
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР