Стълбите на централен подлез до Катедрала Свето Успение Богородично бяха

...
Стълбите на централен подлез до Катедрала Свето Успение Богородично бяха
Коментари Харесай

Варна се събуди с пиано стълби в подлеза до Катедралата

Стълбите на централен подлез до Катедрала " Свето Успение Богородично " бяха преобразени в голямо пиано и през днешния ден града се разсъни под звуците на тоновете му, научи Moreto.net

Inspire е план новаторски за град Варна и страната, стартиран от първото споделено работно място в града - Beehive. Известен като " Piano Stairs " в интернационален мащаб, където стълбите се трансформират в гигантска пиано клавиатура по интерактивен метод. Пианото от стълби се задейства посредством приложение, което започва аудио файлове, когато датчикът се задейства.

След като екипът на плана работи до дребните часове на деня, Варна се разсъни с нови стълби, които ще радват дребни и огромни. Благодарение на организацията Варна се подреди до градове като Милано, Сан Франциско и Стокхолм, като главната задача на самодейността е да спомогне за одобряване на града като културно място. Да покаже, че посредством подобаващ дизайн и иновация, смяната е достижима.

Припомняме, през 2016 година в морската градина на града бе сложено шарено пиано, на което всеки можеше да посвири. Като естествено продължение на самодейността е новият образ на централния подлез във Варна.

Проектът се реализира с финансовата поддръжка на Фонд Култура на Община Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР