В разгара на летния сезон се увеличават случаите на срамни

...
В разгара на летния сезон се увеличават случаите на срамни
Коментари Харесай

В разгара на сезона: Голяма опасност дебне палавите туристи по родното Черноморие

В разгара на летния сезон се усилват случаите на срамни заболявания, изключително по морето. Това се вижда и от данните за записаните случаи на полово излъчени болести. Най-често срещаната е сифилис. През първите шест месеца на годината близо 300 души са пипнали заболяването, написа „ Телеграф ”.

На второ място е хламидийната зараза, която е заразила 92-ма. Последна в листата е гонореята. Едва 20 души са дали позитивен резултат от теста за трипер, демонстрират данните на Националния център по публично здраве и разбори.

Безопасен ли е оралният секс и какъв е произходът му?

Оказва се, че до момента в който столичани водят класацията по инфектирани със сифилис, в Бургас и Варна сеят другите две най-разпространени срамни заболявания. Само през месец май в Бургас са регистрирани 10 индивида със сифилис, а във Варна – 6 с хламидия. Месец по-късно са потвърдени нови пет инфектирани от срамни болести в черноморските градове, а през юли – други 12. В морската столица е регистриран и 1 случай на гонорея. Специалистите обаче са безапелационни, че пикът на полово излъчените заболявания занапред следва.

Лятото идва - препоръки на венеролога

Най-често хората се заразяват през лятото, когато има по-рискови полови контакти с повече сътрудници. След това хората се прибират по родните си градове и през есента постоянно се изследват. Едва тогава се записват и множеството случаи. Така в края на годината и началото на идната може да се забележи пик на срамни болести в някои от регионалните градове. Често такова повишаване се следи в Пловдив, Смолян и Добрич.

Венерическите заболявания зачестяват след празниците!

Поради тази причина клиники, лаборатории и гинеколози са се засилили с промоции за проучване на полови заболявания. В уеб страниците за групово извършване на покупки гъмжи от предложения. Така да вземем за пример против ваучер от 33 лв. можем да си закупим пакет „ полово излъчени болести”. В него са включени проучвания за хламидия, ХИВ, сифилис, хепатит В и С.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР