БНРУправляващите в Германия консерватори и социалисти постигнаха окончателно споразумение за

...
БНРУправляващите в Германия консерватори и социалисти постигнаха окончателно споразумение за
Коментари Харесай

В Германия се споразумяха за повишаване на пенсиите на работещите с ниски доходи

БНР

Управляващите в Германия консерватори и социалисти реализираха дефинитивно съглашение за повишение на пенсиите на работещите с ниски приходи.

Сделката пристигна след 6-часови договаряния на съдружните сътрудници при канцлера Ангела Меркел. Тя ще коства на страната милиард и 500 милиона евро - спомагателни разноски, от които ще бъдат облагодетелствани милион и 500 хиляди души, които имат най-малко 35 години стаж. Лидерът на ХДС Анегрет Крамп-Каренбауер акцентира, че с днешното решение се понижава риска от бедността измежду възрастните германци.

В хода на продължителните договаряния по-рано високопоставени фигури от ГСДП заплашиха, че ще изоставен обединението с християндемократите, в случай че не бъде реализиран компромис. Днес краткотрайният им водач Малу Драйер го назова нов „ темел “ в обществената политика.

Според организация Ройтерс, удовлетворени евентуално ще останат и Европейската комисия и Международният валутен фонд, които подканяха неведнъж Берлин да употребява бюджетните остатъци за стимулиране на вътрешното ползване.

Германската стопанска система се сви през второто 3-месечие с 0,1 на 100. Негативни са и упованията за третото тримесечие - данни за което ще бъдат оповестени идния четвъртък.

В подмяна на отстъпките си за пенсиите, консерваторите изтръгнаха от съдружните си сътрудници единодушие за понижаване на осигурителната тежест на работодателите от 2022 година. Договорено беше и основаването на 10-милиарден фонд за вложение в така наречен технологии на бъдещето, улесняващи дигитализацията и укрепващи опазването на околната среда.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР