Повече от 2500 участници от Габрово, страната и чужбина ще

...
Повече от 2500 участници от Габрово, страната и чужбина ще
Коментари Харесай

В Габрово ще се проведе карнавалното шествие

Повече от 2500 участници от Габрово, страната и чужбина ще изобразят 67 хумористични картини на настоящи обществени и политически тематики в карнавалното шествие под наслов "Маски горе ". То стартира през днешния ден в 18,00 часа и ще премине по централните градски улици. Час по-рано е дефилето на детските градини и на най-малките участници в карнавала, оповестиха от общината.

Ще има картина, отдадена на противоречивите кръгови кръстовища в Габрово, няма да бъде подценена тематиката за вилите, асансьорите, жилищата и терасите, ще има и картина, отдадена на значима годишнина - 100 години габровски футбол. Общината се е подготвила със специфичен проспект, с цел да бъдат осведомени габровци и гостите на града какво ще видят на карнавалното шествие. Либретото на карнавала е отпечатано в 15000 броя. То ще бъде предлагано от доброволци, само че може да се вземе и в общината, в туристическия информативен център и в музеите.

Преди шествието, в 14,00 часа, на откритата сцена на централната улица "Радецка " стартира детският миникарнавал. Вече 19 години той предизвиква деянията на децата в карнавалната традиция. Специално за миникарнавала има лотария, проведена от клуба "Приятели на Белгия ", Дневния център за възрастни с увреждания и почетния консул на България в Източна Фландрия - Вили Ван Импе.

Карнавалното шоу ще бъде съпроводено от доста музика и градско забавление. Първа на сцената в карнавалната вечер излиза група Акага. След концерта им ще се включи и групата "Bandaloop ", която почитателите назовават пионери във отвесния танц. Те са представяли своите спектакли в 22 страни пред милиони хора, съчетавайки танца с модерните технологии за скално катерене. В Габрово артистите от групата ще танцуват на фасадата на общината.

Фойерверките са в 22,30 часа, а в DJ-партито ще вземат участие артистите от съветската група "Filatov & Karas ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР