Почти 4 пълни години е разликата в продължителността на живота

...
Почти 4 пълни години е разликата в продължителността на живота
Коментари Харесай

Българката надживява мъжа си със 7 години

Почти 4 цялостни години е разликата в продължителността на живота в областите, където е най-висока, и тази с най-ниска. Жителите на столицата и на Кърджали живеят приблизително по 76 година и 6 м., до момента в който в Монтана - 72 година и 7 м., демонстрират оповестените през вчерашния ден данни на Националния статистически институт.

Това е премерване на междинната дълготрайност на идния живот - демонстрира какъв брой се чака да живеят родените през днешния ден, в случай че всички условия на живот се запазят на настоящето ниво. Прави се на всеки 2 години и данните се отнасят за интервала 2016-2018 година В България междинната дълготрайност на живота е 74 година и 8 м.

Тя остава непроменена спрямо предходното проучване, което се отнася за интервала 2015-2017 година За 10-годишен интервал (между 2008 и 2018 г.) нарастването на междинната дълготрайност е с 1 година и 9 м. за мъжете и с 1 година и 8 м. за дамите. Въпреки това продължаваме да сме на последно място в Европейски Съюз с най-ниска дълготрайност на живота дружно с Латвия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР