Европейската комисия призовава държавите членки на ЕС, да подкрепят въздушния

...
Европейската комисия призовава държавите членки на ЕС, да подкрепят въздушния
Коментари Харесай

Брюксел обясни как да продължат основни товарни превози по въздух

Европейската комисия приканва страните членки на Европейски Съюз, да поддържат въздушния транспорт на товари по време на свързаната с ковид рецесия, съобщи пресслужбата на институцията. С новите насоки се предлага да се подхващат оперативни и организационни стъпки, с цел да се поддържат главните транспортни потоци, в това число за медицински консумативи и личен състав.

Еврокомисарят по въпросите на превоза Адина Вълян съобщи: " Въздушният транспорт подхожда на почти 35% от международната търговия в стойностно изражение и съставлява съществена част от товарния превоз. Той поддържа действието на световните вериги за доставки на множеството от материалите с най-висока стойност и е значително допълнение към транспорта на товари по суша и море ".

" Предлагаме съответни ограничения за поддържане на този тип услуги, в това число с пътнически самолети. Чувствителни към фактора време артикули, като да вземем за пример медикаментите, би трябвало да бъдат придвижени със аероплан. Приетите през днешния ден (вчера - бел.ред.) насоки съдържат и рекомендации за унищожаване или демонстрация на еластичност във връзка с рестриктивните мерки за нощни интервенции или рестриктивните мерки на слотовете на летищата, както и специфични ограничения за личния състав за въздушни товарни транспорти ".

Мерките включват подкана към страните членки да дават краткотрайни права за спомагателни интервенции по транспорт на товари от страни отвън Европейски Съюз, в случай че нормално се ползват ограничавания, даже тези интервенции да се правят с пътнически самолети.

Към страните членки се насочва и рекомендация краткотрайно да отстранен рестриктивните мерки за нощни интервенции и/или рестриктивните мерки на слотовете на летищата за главните интервенции по въздушен транспорт на товари и да улеснят потреблението на пътнически самолети за транспорт единствено на товари. Екипажите на самолети следва да бъдат освободени от ограничавания за пътешестване при липса на признаци.

От главно значение е отворените летища да разполагат с задоволително потенциал за обработка на въздушни товари и да се вкарат специфични ограничения за транспортния личен състав, участващ в транспорта на артикули, показва Еврокомисията.

Тези изключителни ограничения ще се ползват краткотрайно единствено в интервала на свързаната с ковид рецесия.

Всички ограничавания, които не са съвместими с правото на Европейски Съюз, би трябвало да бъдат анулирани. Комисията също по този начин приканва всички трети страни да се въздържат от ненужни ограничавания що се отнася до въздушния транспорт на товари, и по-специално от такива, които не са съвместими с настоящите съглашения.

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1131)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР