Бойко Борисов разкри интересни подробности за един от 7-те топ

...
Бойко Борисов разкри интересни подробности за един от 7-те топ
Коментари Харесай

Бойко Борисов разкри подробности за мегапроект в енергийния сектор

 Бойко Борисов разкри забавни детайлности за един от 7-те топ плана на Европейския съюз в региона на енергетиката, в който ще взе участие и България. Ето какво написа министър председателят във Facebook страницата си:

" Изграждането на интерконектора Гърция-България е измежду основните цели на българското държавно управление в енергийния бранш. Реализацията на междусистемната газова връзка е от стратегическо значение освен за двете страни, а и за цяла Европа.

Проектът е включен в 7-те топ предпочитани плана на Европейския съюз в региона на енергетиката. Той ще докара до действителна диверсификация на маршрутите и източниците на доставяне през Гърция посредством доставки Каспийския район, Близкия изток и Източното Средиземноморие посредством съществуващи и нови терминали в Гърция и Турция.

След като работихме поредно за ускорение на подготвителните действия и за обезпечаване на нужното финансиране на плана, строителните действия по плана напредват. Мобилизирана е нужната техника, стартираха изкопните действия и е осъществена доставка на тръбите за първия километър от трасето на газопровода. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР