Окръжният съд в Габрово наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане

...
Окръжният съд в Габрово наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане
Коментари Харесай

Биячите от Габрово остават в ареста без право да обжалват

Окръжният съд в Габрово наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража " на тримата роми, обвинени за побоя над продавач от магазин, оповестиха от съда.

30-годишният Петко Асенов, 20-годишният му брат Йордан и 21-годишният им племенник Никола Монев бяха доведени в съда в Габрово от ареста във Велико Търново с белезници на ръцете и краката. Те бяха отведени във Велико Търново, откакто в Габрово избухнаха всеобщи митинги. Тримата са упрекнати в причиняване на лека телесна щета на Венцислав Иванов при побоя на 7 април в магазина на ул. "Николаевска ", като действието е осъществено по хулигански подбуди.

В съда братята и племенникът им споделиха, че съжаляват и не желаят да са в ареста. Служебните им бранители пък упорстваха, че става дума за обикновен битов кандал, а клиентите им са арестувани поради махленски напън.

"Да не разрешаваме на улицата и уличното правораздаване да влияят на вашия правосъден акт ", прикани бранителят на Петко Симеон Тъпов, представен от "24 часа ".

Магистратите обаче счетоха, че от събраните досега доказателства – разпити на очевидци, съдебномедицинска експертиза, видеозапис и други, може да се направи обосновано съмнение, че тримата са направили закононарушението, за което са привлечени като обвинени.

Съдът взе поради и останалите изискуеми от закона предпоставки за налагане на най-тежка мярка за неотклонение, както и данните за предишни осъждания на тримата и за други висящи наказателни производства във връзка с един от тях, които дефинират обвинените като лица с висока степен на социална заплаха.

Определението на Габровския областен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР