Бившият президент на Перу (1985-1990 и 2006-2011) Алан Гарсия, който

...
Бившият президент на Перу (1985-1990 и 2006-2011) Алан Гарсия, който
Коментари Харесай

Бивш президент на Перу умря, след като посегна на живота си

Бившият президент на Перу (1985-1990 и 2006-2011) Алан Гарсия, който посегна на живота си по време на арестуването си поради корупция, е умрял в болница в Лима, заяви ТАСС, като се базира на тв канала TeleSUR.

Съдът бе издал заповед за задържането на Гарсия за 10 дни. В момента, в който сътрудници на прокуратурата показаха заповедта на експрезидента в дома му в Лима, той се простреля.

Както означи министърът на вътрешните работи на Перу Карлос Моран, оржаните на реда са работили законосъобразно по време на ареста на Гарсия.

В сходство с решението на съда е трябвало да бъдат задържани и някогашният министър на стопанската система на Перу Луис Нава и вицепрезидентът на дължавната нефтена компания Petroperu Мигел Атала. Заедно с Гарсия те са обвинени в корупция по делото за бразилската строителна компания Odebrecht.

През ноември предходната година съдът забрани на Гарсия да напуща страната за период от 18 месеца. Според следствието политикът евентуално е получил 100 хиляди $ от Odebrecht против помощ при подписване на изгони за компанията контракти. Експрезидентът отхвърляше виновността си. От 17 ноември до 3 декември 2018 година той се укриваше в посолството на Уругвай, само че откакто му бе отказано леговище, той напусна задачата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР