Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка пред премиера Бойко

...
Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка пред премиера Бойко
Коментари Харесай

Александър Манолев подаде оставка като зам.-министър

Заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев подаде оставка пред премиера Бойко Борисов, оповестиха от държавната осведомителна работа.
Като претекст за решението си той е изтъкнал почналата инспекция на Върховна касационна прокуратура във връзка медийни изявления за корист с европейски средства и желанието му това по никакъв метод да не визира работата на държавното управление. Друг мотив, посочен от Манолев, е солидарността с сътрудниците му, които са спазили моралния стандарт в ръководството и са напуснали постовете си единствено поради подозрения.
"Сигурен съм, че в документите няма нищо против мен, само че не мога да подложа фамилията си още веднъж на това. Благодаря за доверието. Решението ми е персонално ", е допълнил той.
Оставката му е призната от Бойко Борисов.
Повод за прокурорската инспекция е взаимно следствие на уеб страниците "Бивол " и "Благоевград нюз ", съгласно което зам.-министърът е притежател на имот край Сандански, върху който е издигната "къща за посетители ", която се употребява за частна вила. Твърди се, че за парцела са отпуснати 380 хиляди лева по европейски план, финансиран от Програмата за развиване на селските региони. Плащането е утвърдено от Държавен фонд "Земеделие " (ДФЗ) през декември 2015 година, когато Манолев е назначен за зам.-министър на туризма. Имението е от половин декар, само че не е функционирало като фамилен хотел за развиване на селски туризъм.
"Нямам никаква благосъстоятелност в Сандански. През 2012 година притежавах парцел, който продадох. Мястото не е заявено, тъй като няма по какъв начин да заявявам нещо, което не е моя благосъстоятелност. Сделката е направена още през 2012 година, когато съм бил в частния бранш ", разяснява самият той.
Около Манолев имаше напрежение предходната година, когато след оставката на транспортния министър Ивайло Московски поради злополуката на рейс край Своге министър председателят го номинира за негов правоприемник. Той обаче самичък се отхвърли от поста поради обява в "Капитал ", която той самият назова "координирана офанзива " и разгласи, че ще търси правата си по правосъден път. Манолев обаче остана на поста си зам.-министър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР