Австрия поиска от правни експерти на ЕС да проверят процедурата

...
Австрия поиска от правни експерти на ЕС да проверят процедурата
Коментари Харесай

Австрия: Да се провери вотът срещу Унгария в ЕП

Австрия поиска от правни експерти на ЕС да проверят процедурата по решението на блока срещу Унгария, предаде ДПА, цитирайки изявление на австрийското външно министерство.
Проверката е поискана от крайнодесния австрийски вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе, чиято Австрийска партия на свободата (АПС) е близка до управляващата в Унгария партия ФИДЕС.
В сряда Европейският парламент гласува за започване на процедура за санкции срещу Унгария поради притеснения, че тя не зачита основни ценности на ЕС. Според Будапеща при гласуването не са били събрани необходимия брой гласове, защото въздържалите се не са били включени в преброяването. Щрахе заяви, че е склонен да подкрепи този аргумент.
Дясното австрийско правителство изпраща противоречиви сигнали за своята позиция към унгарския премиер Виктор Орбан и неговите оспорвани политики, засягащи медиите, учебните заведения, съдиите и неправителствените групи.
Австрийската народна партия (АНП) на канцлера Себастиан Курц подкрепи задействането на процедура срещу Унгария. Днес обаче канцлерът заяви в интервю за в. " Клайне Цайтунг ", че обвиненията срещу Будапеща все още не са доказани.
Курц добави, че въпросът няма да бъде обсъждан на неофициалната среща на лидерите на ЕС, която той организира в сряда и четвъртък в Залцбург.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР