За месец соцпартията ще се командва не от Позитано“, а

...
 За месец соцпартията ще се командва не от Позитано“, а
Коментари Харесай

Кмет ще командва БСП от Гоце Делчев

 

За месец соцпартията ще се командва не от „ Позитано “, а от Гоце Делчев. Причината е, че кметът на града Владимир Москов поема управлението на Българска социалистическа партия до директния избор на за нов ръководител, който ще се организира на 12 септември. Сегашната лидерка Корнения Нинова излиза от 12 август в неплатен отпуск да си прави акцията и уточни през днешния ден Москов за заместител.

Новината не беше изненада, тъй като той е заместник-председател на партията с богат учредителен опит и със славата на една от най-консенсусните фигури на „ Позитано “ 20. Самият кмет- рекордьор, който завоюва предходната година 7-ми мандат, обаче съобщи, че няма да сяда на стола й в директен и метафоричен смисъл. Няма да се включва в лидерската конкуренция и не има намерение да топли мястото й в софийската централа.

„ В централата имаме добър и работещ екип, а и лидерският пост в една партия не значи, че би трябвало непрестанно да стоиш в кабинета, тъй че не считам, че работата ми на кмет ще пострада – множеството време аз ще си бъда в Гоце Делчев ”, изясни проектите си  Москов пред вестник Струма.

Той имаше номинация от гоцеделчевската организация на Българска социалистическа партия за водач на партията, само че си направи безапелационен отказ с претекст, че хората са го избрали за кмет, не за ръководител. Излиза в този момент в отпуск, с цел да събере сили за двойните задължения, които го чакат.

Избирът за водач на Българска социалистическа партия е на 12 септември, в случай че има балотаж, вотът ще е на 19 септември. Шестима са подали документи до момента за лидерската конкуренция. 52 са номинациите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР