Много от жените на церемонията по встъпването в длъжност на

...
 Много от жените на церемонията по встъпването в длъжност на
Коментари Харесай

Защо жените избраха виолетово за инаугурацията

 

Много от дамите на церемонията по встъпването в служба на новия американски президент Джо Байдън бяха облечени във виолетово. Есперти разясниха пред New York Post какво символизира този цвят.

Виолетово обичайно се употребява като знак на двупартийност, доколкото се явява преходно сред републиканското алено и демократичното синьо.

Освен това, исторически този цвят изобразява достойнство, а също по този начин е бил определен още през 1908 година от суфражетките като характерен знак, дружно с бялото и зеленото като знак за битката срещу дискриминирането на дамите в политическия и икономическия живот.

В оттенъци на виолетовото на церемонията по инаугурацията в сряда се появиха вицепрезидентът Камила Харис, някогашната първа дама Мишел Обама, претендентът за президент от демократическата партия през 2016-та година Хилари Клинтън и сенаторът от Масачузетс Елизабет Уорън.

Виолетовото палто на Камара Харис бе съпоставено с дреха на една от героините в епизодите на известния сериал Симпсън, излъчен преди 21 години. В същото палто е облечен президента на Съединени американски щати, настояват феновете на епизодите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР