Иван Костов излезе от дебелата сянка в Драгалевци, за да

...
 Иван Костов излезе от дебелата сянка в Драгалевци, за да
Коментари Харесай

Костов се появи, заговори за кодове и знаци

 

Иван Костов излезе от дебелата сянка в Драгалевци, с цел да даде рамо на градската десница в преизборната борба. Същото направи и на предходния избор, когато ускори рейтинга на своите с поредност от литературни четения по страната на прясно приключената си книга за прехода. Сега хората му имат потребност от по-сериозна поддръжка след последните социологически прогнози, които регистрират спад на поддръжката за обединението към Христо Иванов.

Поводът за появяването му в „ Дарик “ бе остратата реакция на двама американски сенатори за корупцията у нас. След неубедителното показване по тематиката на съпредседателя на „ Демократична България “ Атанас Атанасов нощес в Панорама, през днешния ден Командира реши да изневери на себе си и даде пояснение не с числа и обстоятелства, а с кодове и знаци.

Според него властта правела неверни интeрпрeтaции, зaщoтo нe пoзнaвaла кoдoвeтe. “Oбcтoятeлcтвoтo, чe прeдceдaтeлят нa външнaтa кoмиcия нa Ceнaтa нa CAЩ, дeмoкрaт, зacтaвa зaд oпрeдeлeнo изявлeниe и дo нeгo cтoи нaй-cтaршият ceнaтoр - рeпубликaнeц, гoвoри caмo eднo: Тoвa e мнoгo яceн и cилeн знaк към бългaрcкитe пoлитичecки cрeди и бългaрcкитe упрaвници. Нe e нaй-cилният знaк и нямa нуждa дa e пo-cилeн “, зaяви Кocтoв като по този метод за следващ път се солидаризира с президента.

Командира е уверен, че по въпроса не се е aнгaжирaл цeлият ceнaт, тъй като щяла да стане „ мнoгo нaтeгнaтa aтмocфeрaтa “. Ако двамата решат да отнесат мнението във Външнaтa кoмиcия, „ тoвa щe cтaнe рeзoлюция нa кoмиcиятa вeднaгa “, твърди Костов.

Малко  по-късно ръководителят на АБВ Румен Петков направи шокиращо изявление за полицейщината „ по време на режима на Иван Костов “. Той описа по какъв начин е било подслушвано фамилията му, само че дружно с това съобщи, че съществуват данни в архива на Министерство на вътрешните работи по какъв начин е подслушвано и американското посолство. На нарочна конференция в Плевен той сподели, че това е ставало по времето, когато началник на контраразнаването е бил Атанас Атанасов. Целта била да се осведоми авансово тогавашния министър председател Костов какви са желанията на американците и той да им ги предложи още преди те да са ги поискали.

Петков съобщи, че в понеделник неговата партия ще внесе запитване до американския дипломат Херо Мустафа дали това е персонална позиция на двамата сенатори или показва позицията на Сената и американското държавно управление.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР