Физикът Пека Янхунен от Финландския Метеорологичен Институт предположи, че Церера,

...
 Физикът Пека Янхунен от Финландския Метеорологичен Институт предположи, че Церера,
Коментари Харесай

Физик предложи нов космически дом за хората

 

Физикът Пека Янхунен от Финландския Метеорологичен Институт допусна, че Церера, планета- джудже в астероидния пояс, е най-подходяща за човешка колонизация в Слънчевата система. Това се оповестява в публикация, оповестена в хранилището на предварителните данни arXiv.

Авторът предлага да се построи станция в орбита към Церера, която ще бъде задоволително покрай повърхността на дребна планета. Има опция там да се построи галактически асансьор дълъг единствено хиляда километра. Това ще разреши доставката на строителни материали и запаси от повърхността за презареждане и ремонт. Церера съдържа задоволително азот, вода и въглероден диоксид за тази цел.

Фзикът допуска, че самата станция ще бъде дълга повече от един и половина километра и ще се състои от хиляди взаимосвързани цилиндрични структури, приспособени за живота на хората, отдих и земеделие. Два великански диска, наподобяващи черупката на двучерупчесто мекотело, ще събират слънчева сила.

Изкуствената гравитация може да бъде основана от въртенето на станцията. Първоначалната популация може да доближи 50 000 души.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР