Д-р Шопов даде този пример, за да онагледи тезата си, че

...
 Д-р Шопов даде този пример, за да онагледи тезата си, че
Коментари Харесай

Млад мъж без придружаващи заболявания, но с фалшив сертификат, е сред жертвите на К19

 Д-р Шопов даде този образец, с цел да онагледи тезата си, че не чака нищо положително в развиването на COVID-19 в България, в случай че няма ударна имунизация. Според него, при настоящето състояние ни следва дълго време, в което ще има доста нови случаи на ден и те ще държат лечебните заведения на ръба.

" При нас в Коронавирус отделенията работят кардиолози, нефролози, лъчетерапевти, травматолози и реаниматори. Но те не са задоволителни, би трябвало да лекуват пулмолози и инфекционисти. През цялото на време на пандемията мога да обобщя, че като осигуреност сме били съвсем постоянно на ръба. И като количества О2, " Ремдесивир ", който все не доближава, да не приказваме, че се оказа и не толкоз ефикасен. Имах всеки ден възприятието, че в някоя болница в страната ще изгърми някоя кислородна апаратура!

Толкова доста се построиха, поради болните с Covid-19, толкоз огромно количество в никакъв случай през практиката си не сме употребявали О2. Защото тежко болните пациенти имат потребност да стоят с дни на О2, а не както преди пандемията – по два дни ", сподели доктор Шопов.

Той добави, че в ИСУЛ има 20 кревати за тежки случаи, които постоянно са заети. За по-леките леглата са 100, дневно се освобождават по 10-12 пациенти, само че незабавно на тяхно място влизат други. Медиците пък са още по-уморени, в сравнение с преди година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР