Американската компания за отдаване на коли под наем Hertz обявява

...
 Американската компания за отдаване на коли под наем Hertz обявява
Коментари Харесай

Никой не наема коли: Hertz обяви фалит

 

Американската компания за отдаване на коли чартърен Hertz афишира процедура за банкрут в Съединени американски щати и Канада, оповестява Блумбърг.

" Въздействието на Covid-19 върху търсенето на пътувания беше ненадейно и трагично, което докара до внезапен спад в приходите на компанията и бъдещите резервации ", оповестиха от компанията в петък, предава Die Zeit.

Засега не са наранени интернационалните клонове на компанията в Европа, Австралия и Нова Зеландия.

Hertz не съумя да реализира съглашение за мораториум с главните си кредитори. Надеждата за поддръжка от страна на американското държавно управление за фирмите, отдаващи коли чартърен, също не се оправдаха.

Най-големият акционер в Hertz е милиардерът Карл Айкан. Той има почти 39% от акциите на компанията.

Фалитът на Hertz е може би най-популярният в изискванията на пандемия, довела до неплатежоспособност редица търговци на дребно като JCPenney, Neiman Marcus и J.Crew, както и някои енергийни компании като Whiting Petroleum и Diamond Offshore Drilling. Но никоя от фирмите, които подават заявки за банкрут до момента, не е имала толкоз огромен дял от своята промишленост както Hertz - тя и нейните съперници Avis Budget (CAR) и частната компания Enterprise са водачи в промишлеността за отдаване на коли чартърен.

Цялата промишленост е опустошена от рецесията тази година. От началото на април броят на хората, минали през контролно-пропускателните пунктове на Администрацията по транспортна сигурност на летищата в Съединени американски щати (TSA), е понижен с 94% спрямо преди година.

Много компании минават през рецесията и не престават да регистрират рекордни облаги, в това число автомобилният производител General Motors (GM) и доста от самолетните компании в Съединени американски щати. Но доста компании, които са подали заявки за банкрут с желание да останат в бизнеса, не съумяват да оцелеят.

От Hertz показаха, че банкрутът ще им придаде по-здрава финансова конструкция за позициите на компанията в бъдеще, до момента в който международната стопанска система се възвръща.

Досега цените на акциите на компанията са се сринали с 82% през тази година.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР