41 бягства от затвора са регистрирани през миналата година, докато

...
 41 бягства от затвора са регистрирани през миналата година, докато
Коментари Харесай

41 избягали от българските затвори през 2017 г.


 

41 бягства от пандиза са регистрирани през предходната година, до момента в който през 2016 година те са били 66.

Това съобщи шефът на Групово дело „ Национална полиция “ основен комисар Христо Терзийски по време на чуването си в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред по отношение на броя на търсените лица, съобщи „ Фокус “.

Издирваните лица с наложена от съда мярка за неотклонение " задържане под стража " за 2017 година пък са 317.

По думите на комисар Терзийски измежду категориите търсени лица са безследно изчезнали и лица с влезнали в действие присъди, с наложена мярка " задържане под стража " и бегълци от затвори.

Той означи, че работата на Министерство на вътрешните работи ще се улесни при издирването на лица от тези категории, в случай че бъде разрешено на полицията да употребява СРС-та за намирането им и да ползват Закона за електронните известия.

„ Росен Ангелов, който е разгласен за търсене с влезнала в действие присъда е бил ангажимент на структури, отвън Министерство на вътрешните работи “, добави шефът на националната полиция.

Шесторният палач бе открит мъртъв на 7 януари в къща в село Луково. От прокуратуратура са безапелационни, че не съществува подозрение, че причинителят на всеобщото ликвидиране в Нови Искър е Росен Ангелов и че той се е самоубил.

Главният прокурор Сотир Цацаров също изрази позиция, че Главна дирекция за изтърпяване на наказването нямат потенциал за търсене на лица, с цел да се приведат в деяние техните присъди и ограничения и то би трябвало да се реализира от Министерство на вътрешните работи, а отвеждането им по-късно да се прави от ГДИН.

Той също по този начин предложи да се направи нов модел на организация на работата на Министерство на вътрешните работи, по сходство на Турция, Франция и Испания, който да разреши да има във всяко обитаемо място полицейски сили. Според него върху районния контрольор има струпани доста задания, само че той е неефикасен./ обстоятелства бг

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР