В сезона на вирусите и грипа все повече хора

...
  В сезона на вирусите и грипа все повече хора
Коментари Харесай

Лечебни билки при вируси и грип

 
В сезона на вирусите и грипа от ден на ден хора търсят метод да се предпазят дейно от тях или да се излекуват по-бързо и по-лесно, в случай че са попаднали в пипалата им. Традиционните средства имат странични резултати и висока цена. Те не са добър избор при хора, алергични към някои от съставките, бременни, кърмещи, стомашни проблеми, някои хронични болести. Тук на помощ идва природата и лечителите, събрани в стръкчета, грижливо изсушени и прибрани в кухненския долап – билките. Няколко билки се славят с изразено противопростудно, противогрипно, противовирусно деяние, като се грижат и за укрепване и подсилване на имунитета и активиране на личните сили на организма, с цел да се оправи със болестта.
 Кои билки оказват помощ против болежка и възпаления Кои билки оказват помощ против болежка и възпаления
Още от древността хората употребяват билките, с цел да подобрят здравето си или да си оказват помощ по време на болест. Днес учените несъмнено са...
Екстрактът от бъз потвърдено оказва въздействие върху част от грипните варианти. В останалите случаи той облекчава признаците и подкрепя оздравяването. Богат на витамин С и антиоксиданти, черният бъз пробужда имунната система и редуцира времето на боледуване. Този мощен естествен подарък, осигуряващ отбрана против бактерии и вируси, е потребен и за кръвоносните съдове и сърцето, метаболизма и храносмилателната система. Бъзът повлиява проблеми, свързани с дихателната система – горните и долните дихателни пътища – бронхит, кашлица, възпалено гърло. Притежава отхрачващо деяние и има потвърден резултат при болните от астма.
Женското биле съдържа глициризин – щит против смъртоносни вируси и лек за организма . Глициризиновата киселина понижава възпалението в разнообразни елементи на дихателната система, има мощно изразен отхрачващ резултат. Потиска кашлицата, оказва помощ за лекуването на ангина и бронхит, облекчава положението при астма. Женското биле е мощен стимулатор, повишаващ равнищата на интерферон вид 2, с което се дава опция на организма да се бори с инфекцията.
Мащерката е билка с антивирусно, антимикробно и антибактериално деяние , обичайно присъстваща в чайовете и в домовете ни. И това не е инцидентно. Приета при първи признаци на вируси и грип, тя може да не разреши на инфекцията да се развие. Има потвърден лековит резултат върху лигавицата на горните дихателни пътища, а в композиция с бръшлян се бори с острия бронхит. Подпомага отделянето на секретите, облекчава кашлицата и редуцира времето за възобновяване.
Успех в битката с кашлицата и възпаленото гърло при вирусни инфекции има и ментата , притежаваща антивирусен и антимикробен резултат. Отхрачващото ѝ деяние доста облекчава положението на белите дробове, наранени от грип. Чаят от мента е съвършен за болно гърло.
 Ползите от лайката Ползите от лайката
Лайката е опция освен за бъдещите майки, само че и за всички хора. Аптечната лайка съдържа доста количество хранителни субстанции....
Чаят от жълт кантарион повлиява отлично първите признаци на грип – хрема, възпалено гърло, а ехинацеята отключва отбраната на организма и разрешава да се „ пресече “ заболяването или най-малко да се съкратят нейната тежест и дълготрайност.
Добавете в топлото ароматното лечебно пиво от билки лъжичка мед и лимон за прохлада и витамин С и се почувствайте здрави, витални и тонизирани по-бързо.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР