Последни Новини


Повече от 700 000 души са отнели живота си през

Повече от 700 000 души са отнели живота си през ...

... до отрови и оръжие. Самоубийството е четвъртата водеща причина за смърт във възрастовата група от 15 до 29 години, след пътните произшествия, туберкулозата, насилието. Повечето жертви са от мъжки пол, като за мъжете честотата е 12,6 на 100 000, в сравнение с 5,4 на 100 000 за жените, съобщава .


Бурни страсти на политическия терен: Какво ни очаква след 11

Бурни страсти на политическия терен: Какво ни очаква след 11 ...

... сме длъжни да дадем право на този народ, който е част от Северна Македония, да стане член на ЕС, но той трябва да се съобрази с историческите реалности. Проблемът със Северна Македония трябва да се реши на политическа основа", категоричен е проф. Денчев. Гледайте целия разговор във видеото.По публикацията работи:


В края на този месец изтича крайният срок за подаване

В края на този месец изтича крайният срок за подаване ...

... "Pre-Settled Status", който обаче също им дава достъп до системите на образованието и здравеопазването например. А ако отговарят на определени условия, запазват и правото си на достъп до социални помощи и до пенсионната система. Правото си на престой във Великобритания можете да легализирате на  на британското правителство. Материалът е публикуван„След повече от десетилетие липса на официална инфлация в развития

„След повече от десетилетие липса на официална инфлация в развития ...

... продуктивността и икономическия потенциал на една страна, а напечатаните пари в същото време ще поддържат силно търсене. А това е най-добрата рецепта за висока инфлация. Бакърджиев посочва, че тъй като протичането на икономическото възстановяване остава голяма неизвестна, в този момент добрата диверсификация е особена важна за запазване на спестяванията  


От пустинята Гоби към строящата се китайска космическа станция излетя

От пустинята Гоби към строящата се китайска космическа станция излетя ...

... да използват МКС. Китайската космическа станция, според държавния и партиен ръководител Си Дзинпин, е „важна крачка в издигането на една велика нация в сферата на науката и технологиите“. Настоящата мисия е въпрос на престиж и за управляващата Китайска комунистическа партия, чийто 100-годишен юбилей ще се отбележи тържествено на 1 юли.


Председателят на БСП Корнелия Нинова отговори на Слави Трифонов, след

Председателят на БСП Корнелия Нинова отговори на Слави Трифонов, след ...

... съгласни да започнете преговори за членство. Вие сте ни партньори, но над всички стои българският интерес. Хайде, Слави да те видя как ще произнесеш тези думи. Пробвай. Не боли. Просто се иска да имаш...... характер. P.S. И не ме слагай наедно с Борисов. Той днес полегна и предаде и род, и отечество.Велико Търново. Необходимо е намирането на механизми, чрез които собствените

Велико Търново. Необходимо е намирането на механизми, чрез които собствените ...

... резултат в тази насока", подчерта Венцислав Спирдонов. Председателят на Общинския съвет в Свищов Кристиян Кирилов е новият член на УС на сдружението на местните парламенти. „Надявам се Кирилов да даде част от своята експертиза, а участието му в ръководството да донесе позитиви за местната власт в Свищов", коментира още Спирдонов.


Главният прокурор е обсъдил с ръководителите прокуратурите от цялата страна

Главният прокурор е обсъдил с ръководителите прокуратурите от цялата страна ...

... с изборни нарушения, предадоха от прокуратурата. Акцент в съвещанието са били приоритетите на прокуратурата по противодействие на конвенционалната престъпност, предаде . Гешев е разпоредил проверки в затворите и затворническите общежития Главният прокурор е разпоредил проверки в затворите и затворническите общежития. На 31.05.2021 г. със заповед на Главния прокурор на Ре...


Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 17

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 17 ...

... левове и са свързани с изявленията на Илчовски пред временната парламентарна комисия по ревизията. Ваксинационна кампания ще насърчава българите да се имунизират срещу COVID-19. Това стана ясно на брифинг след срещата между здравния министър д-р Стойчо Кацаров и европейския комисар по въпросите на здравеопазването и безопасността на храните Стела Кириакиду.


Бившата булка на ИДИЛ Шамима Бегум заяви, че е била

Бившата булка на ИДИЛ Шамима Бегум заяви, че е била ...

... не знаех протокола, защото имайте предвид, че тя е там като терористка. Отидох да й стисна ръката, а тя започна да плаче и ми каза: "Мога ли да ви прегърна?" Това момиче е уязвимо 21-годишно дете, което направи нещо невероятно глупаво. Това беше детска грешка от 15-годишно дете."По публикацията работи:


Процъфтяващата американска икономика тласка инфлацията нагоре в цял свят, а

Процъфтяващата американска икономика тласка инфлацията нагоре в цял свят, а ...

... и Испания по време на пандемията, но регистрират ускоряване на инфлацията. Въпреки това има проблеми с търпеливия подход, казват икономисти. „Идеята да се позволи нажежаване на инфлацията… означава, че ще разберете, че има проблем с инфлацията, когато вече има проблем с инфлацията“, казва Клаус Баадер, главен икономист в Société Générale.София. Служебният министър на външните работи Светлан Стоев подчерта ключовата

София. Служебният министър на външните работи Светлан Стоев подчерта ключовата ...

... на министрите на външните работи на страните от Югоизточна Европа (6-7 юли 1996 г.), която приема Софийската декларация за добросъседски отношения, стабилност, сигурност и сътрудничество на Балканите. Освен България, страни-участнички в ПСЮИЕ са Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Република Северна Македония, Молдова, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Хърватия и Черна гора.


"Сушата скоро може да се превърне в следващата пандемия и ...

... бедствие "ще нараства драматично", предупреди представителят на ООН. Около 130 държави биха били изложени на по-голям риск от засушавания през този век при сценарий за високи емисии на парников газ. Пред недостиг на вода биха се изправили други 23 държави, а други 38 - са изложени и на двата риска.


Председателят на БСП Корнелия Нинова отговори на Слави Трифонов, след

Председателят на БСП Корнелия Нинова отговори на Слави Трифонов, след ...

... започнете преговори за членство. Вие сте ни партньори, но над всички стои българският интерес. Хайде, Слави да те видя как ще произнесеш тези думи. Пробвай. Не боли. Просто се иска да имаш...... характер. P.S. И не ме слагай наедно с Борисов. Той днес полегна и предаде и род, и отечество.


УЕФА предупреди играчите на Евро 2020, че могат да бъдат

УЕФА предупреди играчите на Евро 2020, че могат да бъдат ...

... са ключови за организирането на турнира и за развитието на футбола в Европа, включително младежкия и женския футбол. Те са длъжни да спазват правилата на турнира чрез своите федерации. Никога не наказваме играчи директно от УЕФА, а чрез национални федерации, които са подписали договори," каза директорът на турнира Мартин Кълън.


Снимка: Петел, архивОпит за грабеж във Варна. Нападателят влязъл в клон

Снимка: Петел, архивОпит за грабеж във Варна. Нападателят влязъл в клон ...

... Дупница и се опита да го обере. За по-малко от два часа той беше заловен от полицията. Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected] Ще обърнем внимание!За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в -  .Прочети тук -Под ръководството на служебния министър на транспорта, информационните технологии и

Под ръководството на служебния министър на транспорта, информационните технологии и ...

... е създадена необходимата организация за засилване на контролната дейност на територията на цялата страна. Инспекторите ще следят за спазването на времената за управление и почивка на водачите, изискванията за превоз на пътници и товари, както и ще обръщат внимание на общото техническо състояние на превозните средства и редовността на документите.


Втори опит за на офис на банка само за ден

Втори опит за на офис на банка само за ден ...

... през изминалата нощ. Няколко мъже, за които има данни, че са били маскирани, влезли ... Това е втори разкрит грабеж на клон на банка днес. Минути след 14 часа маскиран с пистолет влезе в клон на банка в Дупница и задигна 7000 долара. Криминалистите обаче го заловиха за 2 часа.


Дисниленд в Париж отново отвори за посетители, след като беше

Дисниленд в Париж отново отвори за посетители, след като беше ...

... шест години също трябва да носят маски.Натача Рафалски, главен изпълнителен директор на Дисниленд Париж, заяви, че възобновяването е важен момент за целия сектор на туризма и хотелиерството във Франция.„Всички чакахме нетърпеливо този момент - каза тя. „Ресторантите, хотелите, тематичните паркове, всички заведения са от съществено значение за живота на французите.“


Някои хора имат повече енергия и сили вечер. Тогава те

Някои хора имат повече енергия и сили вечер. Тогава те ...

... забелязват много неща, които другите не виждат. През нощта остават насаме с мислите си, разсъждават върху това, което са забелязали, мислят за хора и различни ситуации, опитват се да разберат как се чувстват и какво трябва да направят. Прекалено чувствителни са, за да легнат рано и заспят веднага. По публикацията работи:


Момче на 12 години се удави в изкоп на ВиК

Момче на 12 години се удави в изкоп на ВиК ...

... - на лечение в болница. След инцидента изкопът е обезопасен, а до няколко дни цялата яма ще бъде запълнена със земна маса. "Направихме така, че да се запълни пространството. Първо да се отече водата, за да няма други предпоставки да идват деца", добави Шитов. По случая е образувано досъдебно производствоБойко Борисов излъга за пореден път. Това е абсолютно възмутително

Бойко Борисов излъга за пореден път. Това е абсолютно възмутително ...

... да се стимулират контакти между младите от двете страни и др. Тафров коментира и управлението на "Патриотите" и ГЕРБ. Според него те са довели България до пълна международна изолация и ги обяви за национални предатели. По думите му ЕС заема страната на Северна Македония и затова България изглежда лоша в техните очи.


Страната ни ще представи Плана за възстановяване и устойчивост пред

Страната ни ще представи Плана за възстановяване и устойчивост пред ...

... е да бъдем подготвени и да имаме точни и ясни инструкции с какви ресурси и брой хора трябва да отговорим при евентуална такава ситуация“, каза още Румен Радев. Актуалната ситуация в Източното Средиземноморие, отношенията на Европейския съюз с Русия и Турция, както и с Беларус, също бяха сред темите на разговора.


Лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе с позиция след думите

Лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе с позиция след думите ...

... всички стои българският интерес". "Хайде, Слави да те видя как ще произнесеш тези думи", призова Нинова и допълни, че "не боли, просто се иска да имаш характер". В "послеписа" до Трифонов тя го призовава да не я слага наедно с Борисов: "Той днес полегна и предаде и род, и отечество".


Главният прокурор Иван Гешев откри Национално съвещание за престъпленията, свързани

Главният прокурор Иван Гешев откри Национално съвещание за престъпленията, свързани ...

... гражданите и тяхната висока обществена опасност, както и организацията по противодействие на нарушенията на изборното законодателство за предстоящите избори. Главният прокурор е разяснил организацията, създадена в ПРБ, във връзка с предстоящия вот. Той припомни, че във ВКП е създадено дежурно звено, което ще анализира всички постъпващи сигнали, свързани с изборни нарушения.


Тази вечер мъж опита да обере банков клон във Варна.

Тази вечер мъж опита да обере банков клон във Варна. ...

... във Варна. Нападението се случи, часове след като . Нападателят във Варна е заплашил служителката в офиса, която обаче е успяла да заключи касата и да подаде сигнал. Обирджията е избягал, но по-късно е задържан при акция на полицията. Мъжът не е криминално проявен. Образувано е досъдебно производство по случая.По време на срещата си на „Дондуков“ 2 с македонския премиер

По време на срещата си на „Дондуков“ 2 с македонския премиер ...

... изрази намерение за постигането на двустранно споразумение, което предстои да бъде разгледано на експертно ниво. По думите на Румен Радев, двете най-близки страни на Балканите са длъжни да направят така, че гражданите от двете страни на границата да общуват свободно и да се чувстват обединени от общото си европейско бъдеще.


Първият дипломат на Украйна Дмитро Кулеба приветства президента на САЩ

Първият дипломат на Украйна Дмитро Кулеба приветства президента на САЩ ...

... той изрази "лек скептицизъм" дали срещата на президентите на САЩ и Русия ще е от полза за Украйна. През 2014 г. Русия превзе и анексира украинската област Крим и оттогава подкрепя проруските сепаратисти в Източна Украйна. Това бе един от факторите, обтегнали отношенията между Русия и Запада през последните години.


Задържаният за грабежа на банка в Дупница е бивш служител

Задържаният за грабежа на банка в Дупница е бивш служител ...

... полицаи”, каза Росен Димитров, мениджър на охранителната фирма.Мъжът е задържан 2 часа след обира в поляна край един от кварталите в Дупница. А от полицията подчертаха смелостта на служителката, заключила мъжа при касата.„Изключително смела постъпка. Поздравявам я, справила се е добре със ситуацията”, каза Михаил Джаджаров от РПУ – Дупница.


Агенция „Пътна инфраструктура“ спира изграждането на 4 мостови съоръжения в

Агенция „Пътна инфраструктура“ спира изграждането на 4 мостови съоръжения в ...

... отсечката са предвидени два пътни възела - п. в. „Угърчин“ при пресичането с път ІІІ-3504 Угърчин - Ловеч и п. в. „Каленик“ при пресичането с път ІІІ-3005 Беглеж - Катунец, съоръжение на р. Каменица, 9 виадукта, надлез и подлез при пътен възел „Угърчин“, селскостопански подлези и надлези, площадка за отдих.


Асоциацията на Европейските журналисти осъди МВР да огласи проверката си

Асоциацията на Европейските журналисти осъди МВР да огласи проверката си ...

... днес от МВР твърдят, че не са задържали Кенаров, а са го "поканили в Пето районно управление". Прокуратурата така и отказа да започне разследване, след като МВР обяви, че столичната полиция не е открила данни за престъпление. Самият Димитър Кенаров заведе дело срещу министерството, а за следващото заседание е насрочена видеоекспертиза.


Районният съд в Мездра постанови ефективна присъда за. През януари

Районният съд в Мездра постанови ефективна присъда за. През януари ...

... е осъден бащата на другото дете. Присъдата е 6 години "лишаване от свобода" при първоначален общ режим.Делото премина в едно заседание по съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият ще трябва да заплати 400 хиляди лева на родителите на починалото дете по гражданските им искове. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжния съд във Враца.


Италианската журналистка Паола Ферари обра овациите на футболните фенове и

Италианската журналистка Паола Ферари обра овациите на футболните фенове и ...

... Евро 2020. Блондинката явно се отегчи, докато чакаше да бъде включена в ефир и повтори сцената на Шарън Стоун от "Първичен инстинкт" и разтвори крака. 60-годишната Ферари се превърна в тема номер 1 покрай двубоя, а феновете не спряха да споделят видеото и да се питат дали журналистката носи бельо.


Национална научна конференция, посветена на 800 години от основаването на

Национална научна конференция, посветена на 800 години от основаването на ...

... комисия на Република България за ЮНЕСКО. В нея участват 40 учени-медиависти от страната и чужбина, чиито усилия са насочени към разкриването на средновековните тайни.Това каза директорът на Регионалния исторически музей в Русе проф.Николай Ненов. Конференцията ще продължи до неделя, като от събота участниците ще работят в средновековната ни столица Търново.


Отборът на Белгия постигна обрат и спечели с 2:1 срещу

Отборът на Белгия постигна обрат и спечели с 2:1 срещу ...

... като не показа никакви емоции на радост. В десетата минута играта бе спряна в чест на Ериксен. Играчите, съдиите и публиката аплодираха в подкрепа на халфа, който все още е в болница. В класирането води Белгия с 6 т., следват Русия и Финландия с по 3 т, Дания е без спечелена точка.


Мъж се опита да ограби банка във Варна тази вечер.

Мъж се опита да ограби банка във Варна тази вечер. ...

... вечер. Нападателят е влязъл в офиса и е заплашил намиращата се вътре служителка. Тя обаче успяла да заключи касата и да подаде сигнал, съобщи Нова тв.След това мъжът е избягал. Малко по-късно при акция на полицията извършителят е задържан.Днес имаше опит за обир и на банка в Дупница.По публикацията работи:


За първи път гласуваме само с машини, но бюлетината остава

За първи път гласуваме само с машини, но бюлетината остава ...

... да стигнат до машината в изборната секция. За да ги посети подвижна комисия в домовете им, те трябва да подадат заявление в общината, а срокът е до 26 юни. В София, 9 дни преди крайния срок подвижна урна са поискали около 50 души.Вижте и още в репортажа на Альоша Шаламанов.


Подобно на повечето централни банки Федералният резерв на САЩ бе

Подобно на повечето централни банки Федералният резерв на САЩ бе ...

... Тези домакинства имат малък капацитет да увеличат или свият потреблението в отговор на променящите се ставки, тъй като повечето от тях живеят от заплата до заплата. Според една скорошна оценка 64 процента от американските домакинства са или финансово уязвими, или просто свързват двата края.1-->Още по темата: Още по темата


Асоциацията на Европейските журналисти осъди МВР да огласи проверката си

Асоциацията на Европейските журналисти осъди МВР да огласи проверката си ...

... от МВР твърдят, че не са задържали Кенаров, а са го "поканили в Пето районно управление". Прокуратурата така и отказа да започне разследване, след като МВР обяви, че столичната полиция не е открила данни за престъпление. Самият Димитър Кенаров заведе дело срещу министерството, а за следващото заседание е насрочена видеоекспертиза.


Снимка: БулфотоИ тази седмица министърът на културата продължи с представянето

Снимка: БулфотоИ тази седмица министърът на културата продължи с представянето ...

... че не виждат нарушения, защото всеки от проектите е работен след съгласуване и одобрение от културното министрество.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected] Ще обърнем внимание!За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в -  .Прочети тук -


Нито един шофьор не желае да заплаща глоба, за това

Нито един шофьор не желае да заплаща глоба, за това ...

... служат ли тези кантари за законен рекет или постоянната разлика в товара е резултат на магия. Принципът е следният: не плащаш, чакаш. За неъзпление на полицейско разпореждане може да задържат за 24 часа, както се е случило с господин Тонев. Плащаш таксата-глобата-рекета и кантарната такса от 10 лева - продължаваш пътя си.


Зa жeнитe в дeтeрoднa възрacт трябвa дa бъдe зaбрaнeнo дa

Зa жeнитe в дeтeрoднa възрacт трябвa дa бъдe зaбрaнeнo дa ...

... изoбщo дa нe пият aлкoхoл.Мaт Лaмбърт oт бритaнcкия oргaн зa търгoвия c aлкoхoл зaяви, чe e “изключитeлнo зaгрижeн” oт прeдлoжeниeтo нa CЗO. Тoй дoбaви: “Ocвeн чe e ceкcиcткo и прeкaлeнo нaзидaтeлнo, тoвa прeдлoжeниe пoтeнциaлнo oгрaничaвa cвoбoдитe нa пoвeчeтo жeни, кoeтo нaдхвърля кoмпeтeнциитe нa CЗO и нe ce кoрeни в нaукaтa”.


Андреа Бунар има едно от най-необичайните работни места в Германия.

Андреа Бунар има едно от най-необичайните работни места в Германия. ...

... поста с шлеп". Това е доставка, която е белязана от "абсолютното спокойствие", което тя често изпитва във водата. По време на 8-километровия си маршрут тя гребе ритмично от една ферма до следващата в регион с непокътната природа и древни традиции, които има късмета да нарече свой дом.  По публикацията работи:


Страните от трябва да използват всички налични ваксинни опции за

Страните от трябва да използват всички налични ваксинни опции за ...

... в множество аспекти". Той каза, че е много трудно да се определи кой тип ваксинна технология може да се окаже най-добрата в бъдеще и подчерта, че всички съществуващи препарати "са спасили вече живота на хиляди и милиони хора". "Щастливци сме, че разполагаме с толкова опции", допълни той, цитиран от .


Не е възможно ЕС да постигне целта си да стане

Не е възможно ЕС да постигне целта си да стане ...

... турското външно министерство. SEECP обединява Турция, Албания, Босна и Херцеговина, България, Република Македония, Румъния, Сърбия, Гърция, Хърватия, Молдова и Черна гора и „е символ на общата воля на страните от региона за подобряване на сътрудничеството помежду си и да донесе трайна стабилност в Югоизточна Европа “, подчерта турското външно министерство.


На тези избори за първи път ще се гласува само

На тези избори за първи път ще се гласува само ...

... досега. Имаме съгласие в ЦИК да бъдат изпратени в цялата страна по 3 машини на Районна избирателна комисия", каза още говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева.От ЦИК обявиха, че секциите в чужбина ще са между 750 и 800. Очаква се най-много да са те във Великобритания, Германия и Турция.


"По света и у нас" научи, че въоръжен е влязал ...

... "По света и у нас" научи, че въоръжен е влязал в банков клон в края на работния ден.Заплашил служителката, която успяла бързо да заключи касата и да натисне паник бутона. Мъжът е избягал и според наши източници по-късно е задържан.


Отборът на Белгия постигна обрат и спечели с 2:1 срещу

Отборът на Белгия постигна обрат и спечели с 2:1 срещу ...

... не показа никакви емоции на радост. В десетата минута играта бе спряна в чест на Ериксен. Играчите, съдиите и публиката аплодираха в подкрепа на халфа, който все още е в болница. В класирането води Белгия с 6 т., следват Русия и Финландия с по 3 т, Дания е без спечелена точка.


Руската певица Олга Бузова се превърна в герой след победата

Руската певица Олга Бузова се превърна в герой след победата ...

... страхуват на терена и ако го направят, победата ще бъде постигната. След успеха официалният акаунт на националния отбор в "Туитър" благодари на Бузова за съвета, а феновете я превърнаха в героиня за това, че не е спряла да вярва в отбора. Шли вперёд, не боялись, нагнетали! Спасибо за совет, Ольга


Снимка: Петел, архивЗадържан е син на общински съветник от ГЕРБ

Снимка: Петел, архивЗадържан е син на общински съветник от ГЕРБ ...

... е криминалнопроявен. Засега ще остане в ареста за 24 часа.Очаква се утре прокуратурата да му повдигне обвинение. Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected] Ще обърнем внимание!За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в -  .Прочети тук -


Опит за грабеж и във Варна. Нападателят влязъл в клон

Опит за грабеж и във Варна. Нападателят влязъл в клон ...

... опитал да вземе парите, но е бил задържан.В банковия клон имало около 12 000 лева, по информация на от източници на bTV. По-рано днес 40-годишен мъж с пистолет влезе в банков клон в Дупница и се опита да го обере. За по-малко от два часа той беше заловен от полицията.


Инвестиции в размер на 5,32 млн. лева получиха 13 фирми

Инвестиции в размер на 5,32 млн. лева получиха 13 фирми ...

... в близо сто стартиращи компании в ранен етап от тяхното развитие. Малки и средни предприятия на етап ускоряване могат да получат финансиране от 30 хиляди до 100 хил. лв. Между 30 хиляди и 2 млн. лв. ще получат по-напредналите в разработването на своя продукт или създаването на прототип компании.  


Районният съд в Мездра постанови шест години затвор за смъртта

Районният съд в Мездра постанови шест години затвор за смъртта ...

... плати и 400 000 лева на почернените родители. Според Тома Томов, бивш прокурор и дядо на жертвата, случаят е прецедент у нас. „Престъплението излиза извън всякакви рамки на Наказателния кодекс с оглед зверството, с оглед нанесените наранявания на детето, с оглед организираната семейна престъпност“, посочи Тома Томов, цитиран от bTV.


Белгия обърна с 2:1 Дания в Копенхаген и записа втора

Белгия обърна с 2:1 Дания в Копенхаген и записа втора ...

... първо полувреме, в което тотално надиграха гостите си и заслужено поведоха още в третата минута с гол на Юсуф Поулсен. През втората част обаче белгийците сериозно се разиграха. В игра се появиха мегазвездите на "червените дяволи" - Кевин де Бройне и Еден Азар, което се оказа и решаващо.По публикацията работи:


E3 може да приключи, но летните гейм удоволствия продължават. Вчера

E3 може да приключи, но летните гейм удоволствия продължават. Вчера ...

... Show, Giants Uprising, Dodgeball Academia, Unpacking, Unsighted, Ys IX: Monstrum Nox, Chernobyl Liquidators Simulator, Car Detailing Simulator, Ship Graveyard Simulator, Police Shootout, Animal Shelter, Monuments Flipper, Cowboy Life Simulator, Urbek, Archer: The Witch’s Wrath, Blacksmith Legends, CountryBalls Heroes, Moon Farming, Bakery Simulator, Nine to Five, Abomi Nation, Blooming Business: Casino.


е с отрицателен тест за COVID-19 и се възстановява, съобщиха

е с отрицателен тест за COVID-19 и се възстановява, съобщиха ...

... неврологичното отделение. Чрез Ловчанския митрополит Гавриил дядо Неофит благодари на всички за сърдечните молитви за неговото здраве. Патриарх Неофит: Залогът на свободата е да не заменяме православната вяра с душепагубни учения В храм паметника "Рождество Христово" в Шипка българският патриарх Неофит и руският патриарх Кирил отслужиха благодарствен молебен по п...


София. Жълт код за обилни валежи е в сила за

София. Жълт код за обилни валежи е в сила за ...

... за 18 юни. Това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно. Предупреждението за обилни валежи важи Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Варна, Сливен, Ямбол и Бургас. Там се очакват значителни валежи с количество до 30-35 mm.


Агенция „Пътна инфраструктура“ спира изграждането на 4 мостови съоръжения в

Агенция „Пътна инфраструктура“ спира изграждането на 4 мостови съоръжения в ...

... отсечката са предвидени два пътни възела - п. в. „Угърчин“ при пресичането с път ІІІ-3504 Угърчин - Ловеч и п. в. „Каленик“ при пресичането с път ІІІ-3005 Беглеж - Катунец, съоръжение на р. Каменица, 9 виадукта, надлез и подлез при пътен възел „Угърчин“, селскостопански подлези и надлези, площадка за отдих.


Снимка: PexelsБелгия победи с 2:1 Дания, въпреки че на полувремето

Снимка: PexelsБелгия победи с 2:1 Дания, въпреки че на полувремето ...

... Мартинес Еден Азар.Така „червените дяволи“ се класират за 1/8-финалите, докато Дания заема последното място с нула точки.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected] Ще обърнем внимание!За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в -  .Прочети тук -


За жените в детеродна възраст трябва да бъде забранено да

За жените в детеродна възраст трябва да бъде забранено да ...

... да не пият алкохол. Мат Ламбърт от британския орган за търговия с алкохол заяви, че е “изключително загрижен” от предложението на СЗО. Той добави: “Освен че е сексистко и прекалено назидателно, това предложение потенциално ограничава свободите на повечето жени, което надхвърля компетенциите на СЗО и не се корени в науката”.


Изглежда, че най-опасните неща в кухнята не са пръските горещо

Изглежда, че най-опасните неща в кухнята не са пръските горещо ...

... пекат торти, кифли или чийзкейкове в силиконови форми, стават фенове на този прекрасен модерен материал завинаги. Той е безопасен и безвреден при нагряване до 250 ° C, така че можете да използвате тези форми напълно безопасно, но само ако никога не сте позволявали на силикона да прегрее. Още от ПОЛЕЗНО:


Белгия надви Дания в Копенхаген с 2:1 и вече е

Белгия надви Дания в Копенхаген с 2:1 и вече е ...

... Бройне на мястото на Дрис Мертенс.Това впоследствие щеше да се окаже решаващо.Противно на логиката на играта, в 54-та минута Ромелу Лукаку изравни. Ентусиазмът на домакините видимо секна или поне не бе толкова голям, колкото през първото полувреме.Обратът бе осъществен в 70-ата минута, когато Де Бройне добави и гол към асистенцията си. 


25-годишен мъж, разбил челюстта на бившата си приятелка, отива на

25-годишен мъж, разбил челюстта на бившата си приятелка, отива на ...

... лицето, оказала се със счупена челюст. На следващия ден пострадалата е потърсила лекарска помощ. Подала е и сигнал за побоя. Предстои делото срещу 25-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода до 6 години.По публикацията работи:


Белгия стигна до обрат с 2:1 срещу Дания в двубой

Белгия стигна до обрат с 2:1 срещу Дания в двубой ...

... на вратата. 87-ата минута Мартин Брейтуайт засече с глава центриране на Андреас Сков Олсен отдясно. Футболистът насочи отлично топката към вратата, но тя се удари в напречната греда. В 89-ата минута Йенсен пробва късмета си с мощна тупалка от далечно разстояние. За късмет на Тибо Куртоа, топката профуча над вратата.


Два концерта с изцяло българска програма предлага тези дни на

Два концерта с изцяло българска програма предлага тези дни на ...

... композиторите Пламен Джуров, Михаил Пеков, Филип Павлов, Ангел Заберски-син и Румен Бояджиев-син. Поканени са солистите Галина Койчева - цигулка, Надежда Цанова - пиано и Борис Петров - саксофон.Директорът на оркестъра и негов диригент Христо Павлов разказа подробности за събитията в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт". Чуйте интервюто в звуковия файл.


Правителството прие Национален план за отпадъците до 2028 г., по

Правителството прие Национален план за отпадъците до 2028 г., по ...

... и рекултивация на общински депа за битови отпадъци – 100 млн. лв. За изграждане на депа за битови отпадъци или допълнителни клетки – 174 млн. лв. С така приетия Национален план за управление на отпадъците България ще има солидна мотивировка за отпадане на съществуващата в момента наказателна процедура, коментира Личев.


Заразеният с индийския вариант на COVID-19 мъж е бил ваксиниран

Заразеният с индийския вариант на COVID-19 мъж е бил ваксиниран ...

... са си поставили две дози, уточни той.По-рано зравният министър Кацаров заяви, че няма причина за паника и не се налага в региона да се вземат допълнителни мерки. Заради високия риск за общественото здраве обаче е недопустимо толкова дълго време след вземането на пробата да бъдат публично обявени резултатите от нея.


Компанията за добив на диаманти „Дебсуана” обяви, че е открила

Компанията за добив на диаманти „Дебсуана” обяви, че е открила ...

... много за Ботсвана и носи надежда на нацията", каза директорът на „Дебсуана” Линет Армстронг. Най-големият диамант в света - Калинан, е изкопан в Южна Африка през 1905 г. и е с тегло 3 106 карата. Вторият по големина, 1109 карата, е открит в североизточната част на Ботсвана през 2015 г.


Недостигът на вода и засушаването може да нанесат щети от

Недостигът на вода и засушаването може да нанесат щети от ...

... бедствие "ще нараства драматично", предупреди представителят на ООН. Около 130 държави биха били изложени на по-голям риск от засушавания през този век при сценарий за високи емисии на парников газ. Пред недостиг на вода биха се изправили други 23 държави, а други 38 - са изложени и на двата риска.


Белгия се класира за 1/8-финалите на Евро 2020 след втора

Белгия се класира за 1/8-финалите на Евро 2020 след втора ...

... Бройне през второто полувреме. Полузащитникът веднага направи разликата - асистира за изравнителния гол на Торган Азар, а след това сам се разписа за 2:1.През първото полувреме Дания изцяло контролираше събитията на "Паркен" и поведе още във втората минута чрез Юсуф Поулсен, който се възползва от лошо изчистена топка. Очаквайте подробности!