 ВиК операторът първи въвежда революционни услуги  Сменяме и

...
 ВиК операторът първи въвежда революционни услуги  Сменяме и
Коментари Харесай

С нова услуга на „Софийска вода“ сами управляваме потреблението си

 ВиК операторът първи вкарва революционни услуги  Сменяме и партиди онлайн  „ Умни водомери “ откриват и алармират, в случай че имаме прикрит теч
Като част от Веолия „ Софийска вода “ е първият ВиК оператор в България, който предлага на крайните си клиенти опция сами да ръководят потреблението на вода в домовете си в действително време. Тя е част от новите цифрови услуги, които вкарва сдружението, с цел да усъвършенства потребителско обслужване, да усили удобствата и изгодите за потребителите си и да пести времето им.

Услугата е налична посредством водомер с модул за отдалечено отчитане, който изпраща данни за преминаващите количества вода вкъщи всекидневно към особено приложение, а клиентът получава непрестанен достъп до приложението през персоналния си профил на уеб страницата на „ Софийска вода “. Така той може да следи и проучва потреблението си и да засече всяко отклоняване от естествения си дебит – да вземем за пример съществуване на течове, нежелано или нерегламентирано прилагане и прочие

Досега услугата отдалечено отчитане на водомери беше налична единствено за цели етажни собствености. Вече и крайните консуматори ще могат сами да наблюдават своята консумация и да я ръководят. Същевременно те ще пестят и време, тъй като няма да им се постанова да чакат проверителите да посетят домовете им.

Освен „ умните водомери “, време на клиентите пести и новата електронна услуга „ Смяна на титуляр на партида “. Досега това се случваше единствено в центровете за обслужване на клиенти, само че към този момент може да се съобщи и онлайн, през уеб страницата на сдружението. Така потребителите печелят освен време, само че и могат да правят процедурата гратис, бързо и елементарно, без да посещават офисите на сдружението в избрания им едномесечен период. Новата услуга промоционално ще бъде безвъзмездна за клиентите, които желаят да сменят титуляра на партидата до 10 юли 2019 година

Подобрява се и услугата за приемане на електронна фактура. Ако до момента това ставаше през специфична платформа, в този момент към този момент всеки клиент физическо лице ще я има непосредствено на електронната си поща. Над 110 000 клиенти на компанията употребяват електронна фактура сега. С въвеждане на новата опция се чака броят им да се усили. Това е комфортно и надеждно за потребителите и ще опазва ресурсите и околната среда.

Използваме новите технологии, с цел да улесним оптимално нашите клиенти. Ние ценим тяхното време, по тази причина вършим обслужването им допустимо най-лесно, бързо и комфортно. А посредством водомерите с отдалечено отчитане те ще могат постоянно да са тъкмо осведомени и да ръководят потреблението си на вода в действително време. Въвеждането на цифровите услуги е част от капиталовата ни стратегия “, разяснява Васил Тренев, изпълнителен шеф на „ Софийска вода “, част от Веолия.

Освен за разширението на онлайн услугите за клиенти през 2019 сдружението ще вложи доста средства и за подобряването на ВиК инфраструктурата в столицата, в това число създаване на нова. Общите вложения за годината са към 45,5 млн. лв..
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР