● Искате да прочетете статия или да пазарувате в магазин

...
● Искате да прочетете статия или да пазарувате в магазин
Коментари Харесай

Лиз Уестън: Измамните „тъмни модели“ на компаниите онлайн ви струват пари — ето как да отвърнете на удара

● Искате да прочетете публикация или да пазарувате в магазин онлайн, само че сте бомбардирани с изскачащи поръчки за вашите данни. Няма елементарен вид да кажете „ не “, тъй че щракнете върху „ позволи “, единствено с цел да премахнете досадния изскачащ прозорец.

Това са единствено няколко образеца за „ тъмни модели “ – съзнателно лъжливи дизайни, които фирмите употребяват, с цел да насочват хората да вършат избори, които не са в най-хубавия интерес на потребителите.

Тъмните модели може да звучат като характерност на шаблонизирани уеб страници, само че тези манипулативни практики са постоянно срещан метод, по който всеобщите компании подвеждат хората жертват поверителността си или заплащат за неща, които в действителност не желаят.

Бутоните, които разрешават на уеб страниците да събират и продават вашите данни, може да са видни, до момента в който бутоните за отвод са скрити. Сайтовете за търговия на дребно може да употребяват таймер за назад отброяване, с цел да загатнат, че договорката е на път да изтече, когато в реалност няма краен период....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР