№35 в световната тенис ранглиста Гуидо Пеля разкри, че може

...
№35 в световната тенис ранглиста Гуидо Пеля разкри, че може
Коментари Харесай

35-тият в световната ранглиста: Не знам дали тази пандемия не е краят на моята кариера

№35 в международната тенис класация Гуидо Пеля разкри, че може и да не се завърне към тениса, когато шампионатите бъдат възобновени след прекъсването в резултат на пандемията. Причината е, че аржентинецът бе диагностициран с неврома на Нортън – положение, обвързвано с болежка в стъпалото и постоянно инфектиране на нерва при възглавничките сред третия и четвъртия пръст на крайници. Състоянието е обвързвано с остра болежка, парене и липса на сензитивност на възпалената зона. Всичко това визира тежко играта на тенисиста, поради което Пела не е сигурен какво му следва.

30-годишният левичар получи казуса след най-хубавата година в своята кариера. През 2019-а той записа рекордните 36 победи и доближи до №20 в международната класация като победи и със своята първа АТР купа в Сао Пуало. Освен това Пеля игра четвъртфинал на Уимбълдън, а в Маями за първи път доближи до топ 8 на Мастърс шампионат.

През 2020-а Пеля доближи до трети кръг на Australian Open, след което завоюва единствено един от четири мача по време на шампионатите на клей в Южна Америка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР