№1 в следващата Европейска комисия Урсула фон дер Лайен изложи

...
№1 в следващата Европейска комисия Урсула фон дер Лайен изложи
Коментари Харесай

Фон дер Лайен ще прави ЕС екологична и високотехнологична суперсила

№1 в идната Европейска комисия Урсула фон дер Лайен изложи упорит проект за зелена и цифрова промяна на стопанската система на Европейски Съюз, когато прикани членовете на Екологичен потенциал да одобрят екипа ѝ, съобщи БГНЕС.

``
реклама

Фон дер Лайен встъпва в служба, когато Европа е изправена пред предизвикването да откри новата си роля в рисков свят и с и с ръководство в Брюксел, подкопано от френско-германското съревнование и идното излизане на Англия.

Но, обръщайки се към Европейския парламент в Страсбург, някогашният немски министър на защитата се постара да насочи оптимистично изявление, призовавайки депутатите да одобрят 27-членната й комисия, с цел да може тя да стартира работа на 1 декември.

" Моля за вашата поддръжка, с цел да дадете нов старт на Европа ”, сподели тя, в значително добре признатата ѝ тирада в наличието на номинираните комисари.

" Нашият съюз ще предприеме промяна, която ще допре всяка част от нашето общество и стопанска система и ние ще го създадем, тъй като това ще бъде вярното нещо, а не тъй като ще е елементарно ”, сподели тя.

Приветствайки холандския вицепрезидент, който тя беше длъжна да избере за собствен заместител от държавите-членки на Европейски Съюз, социалистът Франс Тимерманс, като подобаващ човек за поста, тя даде обещание " европейска зелена договорка … за здравето на нашата планета, нашите хора и нашата стопанска система. ”

Освен обещаващи ограничения за битка с изменението на климата, Фон дер Лайен настоя, че Европа има опция да управлява света към цифрова икономическа гражданска война.

" Ние сме международната комерсиална суперсила ", похвали се тя. " Ние сме най-големият източник и дестинация на директните задгранични вложения на всички места по света.

Трябва да използваме тази двойни сили на цифровизация и климатичен преход, с цел да засилим нашата индустриална база. ”

Фон дер Лайен може да чака комисията да бъде утвърдена, само че личното й назначение да наследи Жан-Клод Юнкер за президент беше утвърдено през юли с едвам девет гласа над нужните, което е много малко болшинство и демонстрира разлики в политиката на Европейски Съюз.

" Нашите цели са решаваща част от комисията на Фон дер Лайен ", съобщи Манфред Вебер, началник на десния парламентарен блок на ЕНП в Народното събрание.

" През 2024 година Европа ще има най-амбициозната и приобщаваща политика за климата в света, европейска гранична и брегова защита, трансформирайки Европол в европейско ФБР, общоприет проект за битка с рака и основани милиони работни места ”.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР