• Volkswagen ще представи нов дизайн на марката и ново лого на

...
•	Volkswagen ще представи нов дизайн на
марката и ново лого на
Коментари Харесай

Световна премиера на “Новия Volkswagen” на изложението IAA

• Volkswagen ще показа нов дизайн на марката и ново лого на автомобилното изложение във Франкфурт
• Представянето на марката ще стане значително по-младежко, „ по-дигитализирано ” и като цяло по-модерно
• Подобно на предшествениците си в лицето на „ костенурката ” и Golf, новият ID.3* ще сложи началото на нова епоха за марката Volkswagen
• Ралф Брандщетер, основен изпълнителен директор на Volkswagen, означи - „ ID.3 и новият дизайн на марката ще създадат резултатите от нашата работа забележими на изложението IAA. ”
• Юрген Щакман, виновен за продажбите и маркетинга член на управителния съвет на Volkswagen, показа - “Цялостният ребрандинг е разумно разследване от стратегическото пренасочване на нашата марка. ”

На тазгодишното международно автомобилно ревю IAA във Франкфурт, Volkswagen ще означи две международни министър председатели. В допълнение към напълно електрическия модел ID.3, марката ще показа пред публиката на ревюто своето ново лого, както и новия дизайн на марката под мотото „ Новия Volkswagen “. Следвайки стъпките на „ костенурката ” и Golf, новият ID.3 ще сложи началото на нова епоха за марката Volkswagen - електрически, с пълна комуникационна съгласуваност и неутрален въглероден баланс. Резултатите от стратегическия развой на трансформация с преориентация на наличието и фокус върху устойчивите артикули, който започна преди съвсем четири години, сега ще станат забележими с новия дизайн на марката. Като цяло представянето на марката ще стане доста по-младежко, „ по-дигитализирано ”, а оттова и по-модерно като цяло.

„ Тазгодишното издание на международното автомобилно ревю IAA във Франкфурт ще означи повратен момент в стратегическото преориентиране на марката Volkswagen. Резултатите от нашата работа ще станат забележими с модела ID.3 и новия дизайн на марката “, разгласи във Волфсбург основният изпълнителен директор на Volkswagen Леки коли Ралф Брандщетер. „ Очакваме с неспокойствие да представим „ Новия Volkswagen “ пред публиката. “

„ В момента Volkswagen взима и ползва много смели решения в съвсем всички области на своята активност и цялостното ребрандиране е разумно разследване от стратегическото преориентиране на нашата марка “, показа Юрген Щакман, отговорен за продажбите, маркетинга и следпродажбеното обслужване член на управителния съвет на компанията. „ Гордея се доста с постигнатото и смятам, че „ Новия Volkswagen ” носи мощно, свежо, положително и привлекателно послание. “

С новия дизайн на марката, посланието на „ Новия Volkswagen “ ще стане очевидно и осезаемо в дизайна на колите, в общуването с клиентите на марката, както и в цялостната корпоративна идентичност и показване пред обществото. Целта е създаването на ново, 360° клиентско изживяване, което е съвременно и еднакво завладяващо в целия свят и по всички комуникационни канали. Главният дизайнер на Volkswagen Клаус Бишоф, който е имал основна роля в създаването на новата корпоративна еднаквост (CI), заяви - „ Новият дизайн на марката отразява подвижността във типа, който се е превърнал в естествена част от живота на хората. Компанията Volkswagen постоянно е била основен детайл от напъните в тази насока. В новата епоха на подвижността, нашето мото е „ digital first “ - без никакви филтри и ограничавания. “

За разлика от нормалната процедура в автомобилния отрасъл, новият дизайн на марката не е създаден от външни агенции, а от взаимен екип на отделите по дизайн и маркетинг във Volkswagen. Внедряването на новия дизайн е осъществено с цялостното присъединяване на всички отдели на компанията за рекордно време от девет месеца благодарение на нова концепция, създадена от Volkswagen специално за тази цел.

Новата скица на цялостното представяне на марката ще бъде освен по-смела и цветна, само че и очебийно цифрово ориентирана - от логото на Volkswagen до подбора на изображенията, които ще се използват в информационните акции. Визуалният език на марката ще бъде много по-различен от този, който Volkswagen използва до момента. Йохен Зенгпийл, главен маркетинг шеф на Volkswagen, показа - „ По принцип задачата ни в бъдеще няма да бъде демонстрацията на прекомерно съвършен, рекламен свят. Искаме да бъдем по-човешки и по-живи в цялостното си показване, да възприемаме повече и по-често гледната точка на клиента и да разказваме истински, достоверни истории. ” В бъдеще фокусът ще се измести и няма да се акцентира толкоз върху колите, колкото върху живота и мобилните преживявания на хората.

Символът и запазената марка на тази философия ще бъде новото лого. То ще бъде по-модерно, по-ясно и по-опростено. Ще бъде сведено до главните си детайли и ще бъде показано с нов, плосък и двуизмерен дизайн. Всичко това ще осигури повече еластичност при използването му и ще бъде изключително разпознаваемо в цифровите медии. Същото се отнася в идентична степен и за новия набор от информационни сигнали на марката като пиктограми, типография, цветове и графично оформление. За първи път Volkswagen ще има звуково лого, което ще замени някогашния слоган на марката. Освен това в бъдеще марката Volkswagen ще приказва с женски глас.

Международното показване на новия дизайн на марката ще стартира от автомобилното ревю IAA във Франкфурт през месец септември, а началният сигнал ще бъде даден с откриването на новото лого върху многоетажната постройка на централата на Volkswagen във Волфсбург. Преходът следва да се реализира на няколко талази, като се употребява метод с последователна оптимизация на разходите и спестовност на средства. Първоначално ще бъдат изменени комерсиалните центрове и дилърствата на марката в Европа, след което през октомври ще последват и тези в Китай. Впоследствие преходът ще бъде осъществен поетапно в Северна и Южна Америка, както и на останалите пазари в световен мащаб от началото на 2020 година. Като цяло на смяна подлежат 171 пазара, а в повече от 10 000 центрове на дилъри и сервизни сътрудници по целия свят ще бъдат сменени към 70 000 лога. От тази гледна точка ребрандирането на Volkswagen ще бъде една от най-мащабните акции от този вид в автомобилната промишленост в глобален проект.

Новият дизайн на марката е резултат от стратегията Transform 2025+, която компанията Volkswagen следва от есента на 2015 година. Марката към този момент се приготвя за осъществяване на втората фаза от програмата Transform 2025+, която включва внедряване на тактиката за електронна мобилност и цифровизация. Този развой ще бъде съпроводен с съществена пренастройка на комуникацияте на компанията с нейните клиенти. В качеството си на автомобилен производител, Volkswagen за първи път ще бъде в положение да комуникира непосредствено с клиента с помощта на свързаността на автомобила, дилърите и потребителите в изцяло фокусираната върху клиента цифрова екосистема на Volkswagen. Компанията Volkswagen ще премине развой на трансформация от чисто авто производител в доставчик на услуги за подвижност, надхвърлящи границите на личния автомобил на клиента. За тази цел структурата на продажбите на марката ще претърпи фундаментална смяна дружно с дилърите, а маркетинговата активност ще бъде напълно пренастроена.

* ID.3 – този автомобил към момента не се предлага за продажба в Европа.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР