• Световна премиера на близкия до серийно производство концептуален модел в Женева • Мощен

...
•	Световна премиера на близкия до
серийно производство концептуален модел
в Женева •	Мощен
Коментари Харесай

Volkswagen T-Roc R – Нова върхова версия на компактния кросоувър

• Световна премиера на близкия до серийно произвеждане концептуален модел в Женева
• Мощен и динамичен вид с 221 кВт/300 к.с. и 400 Нм
• Стандартно съоръжение със система за двойно предаване 4Motion и седемстепенна трансмисия с два съединителя
• Специфичен за “R ” моделите спортен дизайн с нов дизайн на предницата и задната част на каросерията
• Богато общоприетоо съоръжение - прогресивно ръководство, спортна ходова част с избор на самостоятелни режими и състезателен режим, „ launch control ” и система за надзор на сцеплението с възможност за изключване
• T-Roc R1 съчетава висока динамичност и индивидуален начин на живот
• Динамика на пътя и на състезателната писта

Автомобилният производител със седалище във Волфсбург ще показа на Международното автомобилно ревю в Женева (7-17 март 2019 година) Volkswagen T-Roc R - най-новият топмодел в успешно развиващата се кросоувър продуктова линия на немската марка. Разработеният от специалистите на отдела Volkswagen R мощен модел може да се похвали с наистина впечатляващи динамични характеристики - четирицилиндровият двигател TSI с работен размер 2,0 литра и доказаната TSI технология на Volkswagen развива оптималната мощ от 221 кВт/300 к.с. и оптимален въртящ миг от 400 Нм. Той разполага със система за двойно предаване 4Motion и включена в стандартното оборудване седемстепенна DSG трансмисия с два съединителя. Тази комбинация осигурява чудесно ускоряване без загуба на сцепление. Volkswagen T-Roc R се форсира от 0 до 100 км/ч за време 4,9 секунди, а максималната скорост е ограничена електронно до 250 км/ч.

Спортната ходова част (с понижен клиренс) осигурява идеално държание на пътя, а включеното в общоприетото оборудване прогресивна кормилна уредба играе важна роля в обезпечаването на отлична динамика. Спирачната система със 17-цолови дискове, която дисега се предлагаше единствено при Volkswagen Golf R Performance на свой ред обезпечава висока ефективност при прекъсване.

Сред опциите за избор на режим на шофиране е и специфичният състезателен режим, който подсигурява изключително динамично преживяване на пътя. Тези професионални характеристики се допълват и от функцията „ launch control ” за най-благоприятен старт, която обезпечава чудесно сцепление при ускорение с оптималната двигателна сила и съответния режим на работа на системата за контрол на стабилността ESC (Electronic Stability Control). Тя може да бъде изключена ръчно, за да позволи рисково динамичен жанр на шофиране на ръба на вероятното. Благодарение на спортното държание на пътя и характерния си дизайн, версията T-Roc R предлага съвършена композиция от динамични характерности и индивидуален стил на живот.

Индивидуален, изразителен “R ” дизайн
Спортните характерности на Volkswagen T-Roc R се акцентират от характерния, неповторим външен и вътрешен дизайн на модела. Външното оформление на мощния кросоувър показва съществени различия на фона на по-консервативните представители на гамата. Специално модифицираната радиаторна решетка прави впечатление с полирана сребриста лента от анодизиран алуминий в долната част, която минава по цялата широчина на предницата. Емблемата „ R “ проличава ясно върху решетката и намира продължение в специалната лайстна, която преминава през калниците и вратите в профил. Броните са създадени особено за този модел, отличават се със състезателен дизайн и са лакирани в цвета на купето. Отделните, вертикално ситуирани модули на дневните светлини са вградени в предната броня, а особено оцветеният защитен панел на дъното и характерните въздушни отвори придават индивидулен темперамент на „ R “ дизайна.

Оформлението на задната част се отличава със спортно оформление на лакираната в цвета на купето ризница и включва въздушни отвори в горната част и „ R “ дифузор с контрастно оцветяване в долната. Изпускателна система със сдвоени ауспухови тръби отляво и отдясно е специално създадена за “R ” модела. Стандартното оборудван на T-Roc R включва 18-цолови алуминиеви колела Spielberg, а 19-цоловите алуминиеви колела в тъмно графитно матово лаково покритие и гуми с размер 235/40 R19 се оферират като допълнителна алтернатива.
Сред детайлите в дизайна, създадени изключително за Volkswagen T-Roc R, са още елегантните корпуси на страничните огледала в непрозрачен хром, спойлерът на покрива и панелите на вратите в цвета на купето, защитният панел на дъното в контрастен цвят, релефно обрисуваните в черно, леко разширени арки на калниците и лакираните в черно спирачни апарати на спортната спирачна система с отчетливи „ R “ емблеми. По отношение на външното лаково покритие на каросерията на най-динамичната версия R на новия T-Roc, клиентите могат да създадат своя избор между неповторимия за R Lapiz Blue Metallic, както и сред чудесните Pure White Uni, Flash Red Uni, Turmeric Yellow Metallic, White Silver Metallic, Energetic Orange Metallic, Deep Black Pearl Effect и Indium Grey Metallic. По предпочитание покривът може да бъде изпълнен в черно в комбинация с всички изброени цветови възможности.

Вътрешно пространство със състезателно излъчване
С "R " емблема на корпуса, дори контактният ключ демонстрира, че в този случай става дума за в действителност специален автомобила. При отваряне на вратите, погледът незабавно попада върху панелите от неръждаема стомана на праговете, които също носят „ R “ емблеми като символ на моделите с мощни мотори и изключителен дизайн, които марката Volkswagen предлага на пазара от 2010 година. Същият отчетливо избродиран претекст краси и облегалките на седалките. Специалният за модела облицован с кожа мултифункционален състезателен волан с планки за ръчна промяна на предавките и контрастни декоративни шевове в Crystal Grey също акцентира спортния дух на модела със своята „ R “ емблема – също както и черната обшивка на тавана и графичното изпълнение на главния екран на инфотейнмънт системата. Педалите на свой ред блестят с покритието от неръждаема стомана.

Цялото вътрешно обзавеждане на Volkswagen T-Roc R е изпълнено с извънредно високо качество и това проличава както в бялото индиректно осветяване, декоративните елементи Shadow Steel “R ”, специфичните меки пенопластови вложки под пластмасовите елементи, по този начин и в материите, използвани в тапицериите на седалките. Страничните опори при тях са направени от удобен микрофибърен текстил ArtVelours.

Качествени благоприятни условия за още по-изразена характерност
Клиентите ще имат опция да конфигурират своя Volkswagen T-Roc R по собствен вкус с многочислени и качествени индивидуални възможности за избор. Сред тях са едновременно спортния, само че и елегантен пакет кожени облицовки с тапицерия на седалките и облегалките от фина висококаествена напа. Страничните панели с карбонови вложки подчертават динамичния темперамент също толкоз добре, колкото и декоративните шевове в Crystal Grey и „ R “ емблемите, избродирани върху облегалките. В същото време неповторимото R вътрешно лаково покритие привлича вниманието на всички без никакво изпитание, а 19-инчовите алуминиеви джанти Pretoria джанти в Dark Graphite също ще накарат мнозина да се обръщат след вас. Те се оферират в комбинация с гуми 235/40 R19 и спортна изпускателна система R от титанови сплави, дело на Akrapovic.

Успешен кросоувър модел
В края на 2017 година марката Volkswagen разшири своята гама, включвайки напълно нов кросоувър модел в компактния клас - новият T-Roc. С безапелационни пропорции отвън и отлична функционалност във вътрешното пространство. Стилен и многофункционален модел с универсални възможности, който съчетава превъзходството на SUV с динамичността на компактните хечбек модели. T-Roc се чувства също толкоз добре в градската джунгла, колкото и по най-красивите направления на планетата.
В основата на триумфа на модела е хармоничната цялостна идея на T-Roc, която към този момент съумя да въодушеви много клиенти. От момента на парната премиера през месец ноември 2017 година, T-Roc съумя да реализира към 200 000 продажби по целия свят. Сега богатата гама на компактния кросоувър се уголемява в допълнение, включвайки новия T-Roc R – безкомпромисно динамичен по своя темперамент модел, който ще допадне на хората с блестящо изразена индивидуалност, които придават също толкова огромно значение на стилния външен тип, колкото и на изключителните възможности на пътя.

Volkswagen R – името споделя всичко
Новият T-Roc R е създаден и преминал изпитания при специалистите от Volkswagen R - включително и на именитата писта Нюрбургринг. В процеса на развойната дейност на автомобила бе включен и състезателния опит на международния WRX шампион Петър Солберг и водачът на заводския тим на Volkswagen Бенямин Лойхтер.
Volkswagen R е 100% благосъстоятелност и независима част от Volkswagen AG. Буквата R е съмвол на състезателен дух още от първия модел Golf R32 и показва тесните връзки на компанията със света на моторните спортове.

1) Близък до серийното производство концептуален модел

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР