• Супермощен V8 двигател с мощност 420 кВт (571 к.с.) и максимален

...
•	Супермощен V8 двигател с мощност 420 кВт
(571 к.с.) и максимален
Коментари Харесай

Новото Audi S8 – вдъхновяващо представяне в луксозния клас

• Супермощен V8 мотор с мощ 420 кВт (571 к.с.) и оптимален въртящ миг 800 нютонметра
• Единствена по рода си композиция от иновативни технологии в региона на ходовата част за реализиране на изключителна динамичност на пътя
• Типичен S: дизайнът по впечатляващ начин акцентира динамичното излъчване на атлетичната лимузина


Новото Audi S8 се отличава с прогресивен луксозен темперамент, комбиниран с качествата на чудесно квалифициран спортист, гарантирани от новаторските системи в региона на ходовата част. S8 e eдна особено впечатляваща нагледна проява на това какво стои зад мотото „ Прогрес чрез технология “. За задвижването отговаря двигател 4.0 TFSI – осемцилиндров елемент с битурбо-пълнене, който генерира мощност 420 кВт (571 к.с.) и респектиращ максимален въртящ миг от 800 нютонметра. В съчетание с технологията MHEV автомобилът постига забележителна симбиоза между ефективност и комфорт, както и върхово представяне по всички индикатори. За изключителната динамичност на пътя се грижи комбинация от интензивно окачване с възможност за предикативна настройка спрямо положението на пътя, технология за динамично ръководство на четирите колела, както и задвижване на четирите колела quattro със серийно инсталиран спортен диференциал. Със своите специфични дизайнерски детайли новият Audi S8 дава впечатляващ отговор на въпроса по какъв начин една мощна лимузина може да покаже своята елегантност по най-ефектния възможен начин.

Впечатляваща мощност: задвижването
Свръхмощният елемент под предния похлупак на Audi S8 е впечатляващ по всички параметри V8-двигател с технология Mild-Hybrid, който се отличава с фини маниери на работа, генерира оптималната мощ 420 кВт (571 к.с.) и оптимален въртящ миг 800 Нм и с помощта на битурбо-пълненето гарантира, че във всеки миг е в състояние да предложи върхово представяне. Максималната скорос т е ограничена по електронен път на 250 км/ч. Алуминиевият корпус на коляновия вал и специалното покритие на цилиндрите осигуряват понижено вътрешно търкане. Автоматично ръководените клапи в изпускателната уредба гарантират незабравимо звуково преживяване.

Към страстта и динамичните индикатори на нивото на расовите спортни автомобили следва да бъдат прибавено изключителното равнище на комфорт и ефективност. Mild-Hybrid-технологията (MHEV) има сериозен принос за намаляването на разхода на гориво. Нейният 48-волтов ремъчен стартер-генератор и допълнителната литиево-йонна акумулаторна батерия позволяват движение в режим на „ реене “ с деактивиран мотор, изключително бързо наново пускане на мотора и преминаване в режим старт-стоп при значително по-висока по отношение на досега скорост. По този метод в реална всекидневна приложимост потреблението на гориво може да бъде понижена с до 0,8 литра на 100 километра. За допълнителна ефективност се грижи системата cylinder on demand, която дава отговор за временното изключване на половината цилиндри в режими на отчасти натоварване, когато автомобилът не се нуждае от цялата си мощност. Технологията Active Noise Cancellation пък от своя страна посредством озвучителната система на борда на автомобила компенсира неприятните външни шумове и обезпечава идеален акустичен комфорт.

Динамиката на пътя: интензивно окачване, динамично ръководство на всички колела и двойно задвижване quattro със спортен диференциал
Единствената по рода си комбинация от новаторски съставни елементи в областта на ходовата част разрешават на флагмана на марката върхово представяне по целия набор от вероятни параметри – от комфорта на първокласна лимузина от най-висш клас до динамично-стегнатата управляемост на расова спортна машина.
Новият S8 е оборудван серийно с активно окачване, разполагащо с предикативна функция. Високотехнологичната система, която работи в тандем с пневматичното окачване, е в положение с помощта на електромеханични детайли да повдига нагоре или да натиска надолу всяко едно от колелата на автомобила поотделно. Благодарение на тази технология за пръв път е допустимо равнището на каросерията на бъде поправено интензивно по време на всяка обстановка, а „ гмуркането “ на автомобила напред при прекъсване и повдигането на предницата при ускоряване биват съвсем елеминирание. Благодарение на предната камера, която разпознава по-големите неравности по настилката, настройките на окачването се променят предикативно. Новият Audi S8 може да трансформира характера си от свръхлуксозна лимузина до състезателен автомобил – изцяло според моментното предпочитание на лидера: за целта системата Audi drive select разполага с пет авансово програмирани режима. Новост е профила „ comfort + “. Тук даже и шофирането в завои се трансформира в необикновено удобно преживяване: в завоите каросерията се накланя с до 3 градуса по отношение на вътрешната страна на завоя и по този метод значително редуцира напречното ускоряване, което достига до сетивата на пасажерите вътре в автомобила. В режим „ dynamic “ управлението на S8 става значително по-остро, а оптималният възможен страничен надолнище в завоите не надвишава 2,5 градуса. При общоприетото окачване тази стойност е към 5 градуса. Благодарение на изменчивото спрямо ситуацията управление на наклона на каросерията се реализира изключително неутрално и даже минимално презавиващо поведение при бързо шофиране в завои. Предикативното интензивно окачване разполага и с още една изключително интересна функционалност, а точно т.нар. „ удобно качване в автомобила “. За целта при отваряне на някоя от вратите каросерията бързо се снишава с до 50 милиметра – за още по-удобно качване и слизане.

Благодарение на технологията за динамично ръководство на четирите колела Audi S8 се приближава изумително близо до границите на вероятното според физичните закони. Тази технология позволява ъгълът на завиване на предните и задните колела да бъде настройван независимо. По този метод системата постига директна и спортна управляемост при по-ниска до междинна скорост на движение, дребен радиус на завиване и максимална непоклатимост и резистентност при бъзо магистрално движение – успявайки да съчетае качества, които кардинално се изключват взаимно между тях. При бързо шофиране в завои спортният диференциал разпределя интензивно въртящия момент между колелата на задния мост. При въртене на кормилото или при ускорение в завоя спортният диференциал предава повече двигателна сила към външното за завоя колело. По този метод автомобилът бива допълнително „ натиснат “ в завоя и се намалява вероятността от появяването на склонност към недозавиване. В случай на презавиване пък спортният диференциал прехвърля повече въртящ миг към вътрешното за завоя колело и по този начин се грижи за стабилизирането на S8. Технологията за динамично ръководство на всички колела, спортният диференциал и предикативното интензивно окачване са част от общоприетото съоръжение на модела. Постигането на идеален синхрон между работата на другите системи осигурява оптималната динамичност и стабилност във всяка една ситуция на пътя. По предпочитание на клиента може да бъде поръчана мощна спирачна система с карбон-керамични спирачни дискове. Техният диаметър възлиза на 420 милиметра на предния и надлежно 370 на задния мост. Керамичните спирачки са принудително вентилирани, износват се постепенно и заедно със спирачните апарати тежат с 9,6 килограма по-малко в съпоставяне със стандартната спирачна система със стоманени дискове. Предните спирачни апарати са десетбутални.

Спортна грациозност в най-висша форма: дизайнът
При новия Audi S8 прогресивният екстериорен дизайн с плавни и елегантни линии умело поставя нови стилистични акценти. Характерни елементи в региона на интериора и екстериора целенасочено подчертават спортния темперамент на автомобила. За дългата 5,17 метра спортна лимузина се оферират колела с диаметър до 21 цола. Детайли като да вземем за пример предната броня, страничните прагове, корпусите на страничните огледала за назад виждане, както и S-типичните двойни овални накрайници на ауспуховата система подчертават прогресивния темперамент на автомобила. Наред с това клиентът може да спре избора си и на предлагания като опция „ Оптичен пакет черно “. В просторния интериор, в който доминира атмосферата на удобна изискана ложа, купувачите имат избор сред девет основни цвята и дизайна, измежду които Audi design selection пастелно сиво. При този вариант горната декоративна лайстна – оригиналност, ексклузивно предлагана за Audi S8 – е изпълнена в „ Carbon Vektor “ и се отличава със специален 3D-дълбочинен резултат. Непосредствено под нея се намира друга декоративна лайстна, направена от релефен непрозрачен алуминий. За светлините асортимента се простира до HD Matrix LED-фарове с Audi лазерни светлини и OLED-задни светлини. На огромните за модела пазари като Китай, Съединени американски щати, Канада и Южна Корея Audi S8 за първи път ще се предлага изключително в осъществяване с дълго междуосно разстояние. Увеличаването на дължината и височината на каросерията автоматично означава повече място за краката и главите на пасажерите в престижната спортна лимузина.

Прогресивно и съвременно: оборудването
Новият Audi S8 припомня за своя темперамент на първокласна спортна лимузина с всеки един от своите необикновени елементи. Един от най-впечатляващите акценти в автомобила несъмнено са серийните комфортни индивидуални контурни седалки. Те разполагат с електрическо контролиране в многобройни посоки, пневматично настройващи се странични опори и функция за затопляне в три степени. Към всичко изброено дотук следва да прибавим и функциите за изстудяване и масаж. Клиентите имат избор сред разновидностите за естествена кожа с върхово качество Valcona и Unikat. Задните седалки също разполагат с множество удобни функционалности и основават в Audi S8 изключитена First-Class-атмосфера.

380те асистиращи системи, които Audi предлага за новия S8, са сортирани в пакетите „ City “ и „ Tour “. Функциите на многобройните асистиращи системи се комбинират от адаптивния помощник за шофиране – най-важната система в рамките на пакета „ Tour “. Адаптивният помощник за шофиране сплотява функционалностите на adaptive cruise control, асистента за запушване и асистента за съблюдаване на пътната лента. Във взаимоотношение с предикативния асистент за успеваемост, адаптивният асистент за шофиране разрешава на Audi S8 да се форсира и да понижава скоростта предвидливо. В рамките на пакета асистиращи системи „ City “ Audi pre sense side обединява функционалността на pre sense front и pre sense rear, трансформирайки ги в Audi pre sense 360°: в случай, че системата записва опасност от непряк удар, във взаимоотношение с активното окачване тя е в положение да повдигне автомобила с до 80 милиметра. По този метод праговете биват приведени в позиция, от която по-добре могат да абсорбират силата при непряк удар. Така се понижават следствията за пътниците в автомобила.
„ Мозъкът “, който седи зад всички асистиращи системи в новия S8, е изключително мощен изчислителен елемент, наименуван централизиран модул за управление на асистиращите системи (zFAS). На основа на данните, които непрекъснато получава от другите датчици, той постоянно се грижи за разработване на надеждна картина за периметъра около автомобила. При цялостно оборудване автомобилът разполага на борса си с пет радарни датчика, шест камери, дванайсет ултразвукови датчика и един лазерен скенер.

Интелигентни и цифрови: ергономичната концепция и опциите за свързаност
Новият Audi S8 осигурява прогресивно софтуерно изживяване благодарение на голям брой Digital Services и State-of-the-art свързване. Управляващата концепция MMI touch response е напълно цифрова, като лидерът командва съвсем всички функции в автомобила от два големи дисплея. Като опция може да се използва интуитивната система за гласово командване, при която заданията към системата е въможно да бъдат почти свободно дефинирани. Отговорите на командите идват или от onboard заложените данни или от основаните на Cloud информации. По предпочитание на борда се предлага и още веднъж основана на облачна технология на Amazon гласова услуга на Alexa. Всички значими за шофирането данни се показват на Audi virtual cockpit, който може да бъде настройван в два разнообразни изгледа: в единия от тях скоростомерът и оборотомерът са показани под формата на огромни кръгли уреди, до момента в който в другия централното място се заема от картата на навигационната система. И при двата изгледа се виждат S-специфични детейли с червена графика. В допълнение към това от системата MMI може да бъде определен и допълнителен аспект на Audi virtual cockpit, наречен „ S-Performance “, в който оборотомерът заема централното място на екрана под формата на ъгловата графика, заобиколена от графики за наличните към дадения момент мощ и въртящ миг. По желание на клиента, най-важните за шофирането данни могат да се прожектират и непосредствено в зрителното поле на лидера – на челното стъкло с помощта Head-up-Display.

Инфо-развлекателната и мултимедийна централа в S8 се назовава MMI Navigation plus. Широкият подбор на Audi connect включва освен консолидираното на гласовия асистент Amazon Alexa също и множество Car-to-X-услуги, които употребяват колекивната интелигентност на флотилията автомобили на Audi. Новост е „ Информацията за светофарите “, която Audi предлага в непрекъснато увеличаващ се брой европейски градове. С помощта на свързване с инфраструктурата на съответния град, автомобилът получава информация от сървъра за ръководство на светофарните уредби, като в последствие на това поучава лидера каква скорост на движение да избере, с цел да премине през зелената фаза на идващия светофар. На изцяло цифровия Audi virtual cockpit – и на допълнително предлагания Head up-Display – се появява самостоятелна рекомендация за скоростта на придвижване, както и оставащо време до идната зелена фаза, в случай, че лидерът към този момент е спрял на забранителен червен сигнал на светофара. По този метод системата спомага за постигане на един прозорлив и ефективен начин на шофиране, като по едно и също време с това способства за усъвършенстване на трафика в градовете. Услугите „ Online информация за пътните знаци “, „ Информация за маршрута “ и „ On-Street Parking “ допълват асортимента от Car-to-X-услуги. myAudi-App от своя страна свързва бордната система със смарт телефона на лидера и позволява да елементарно и комфортно да изпращате цели към навигационната система на автомобила до момента в който си седите удобно разположени вкъщи. Audi smartphone interface от своя страна придвижва Android Auto и Apple Car Play безжично на борда на автомобила. Високотехнологични елементи като озвучителната уредба Bang & Olufsen Advanced Sound System с 3D-звук и Audi phone box допълват внушителния набор от инфо-развлекателни предложения в новия S8.

*Източник: www.audi.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР