• След силното представяне на международния престест в края на март

...
•	След силното представяне на международния престест в края на март
Коментари Харесай

C5 X С ПРЕМИЕРА ЗА БЪЛГАРИЯ НА АВТОСАЛОН СОФИЯ

• След мощното показване на интернационалния престест в края на март тази година в Испания, дръзкият и новаторски С5 Х дебютира и у нас по време на Автомобилен салон София.
• C5 X е съвършеното олицетворение на философията на Citroën. Моделът съставлява хармонична симбиоза сред елегантността на седана, динамизма на комби автомобила и високата позиция, която има лидерът в SUV колите.
• Програмата Citroën Advanced Comfort® при C5 X получава най-яркия си досега израз: богато вътрешно пространство за пасажерите, прецизиране до най-малкия подробност в интериора, напълно новото интензивно окачване Citroën Advanced Comfort и седалките Advanced Comfort.
• C5 X е умислен като високотехнологичен автомобил и в него са вложени последно потомство технологии и системи, които да улеснят лидера: head-up екран, дейни и пасивни асистенти, които са крачка напред към полуавтономно шофиране.
• C5 X е оборудван с напълно нов 12-инчов HD сензорен интерфейс за връзка с естествено гласово различаване.

Още с представянето си, новият флагман на Citroën - C5 X, притегли голям интерес с авангардния си дизайн. С C5 X Citroën вдъхват нов живот на много консервативния D-сегмент и престъпва границите му. Със мощна идея, която съчетава седан и комби, C5 X е олицетворение на най-чистата традиция на марката - нововъведението. Моделът е основан с цел да отговори високите упования на потребителите, които желаят да получат най-хубавото от сегмента на огромните коли, само че и от SUV сегмента.

Силуетът на C5 X поразява от пръв взор: новият V-образен светлинен автограф на Citroën се откроява във фаровете и задните светлини, излъчването е нападателно и блестящо. Каросерията е динамична и издължена, извънредно аеродинамична. Пътният луфт е повишен по отношение на обичайния седан, колелата са с огромен диаметър – 720 мм, което дава на лидера е по-висока позиция и обезпечава по-добра видимост и надзор. С междуосие от 2 785 мм за извънредно пространство на задните седалки, C5 X предлага великодушни външни размери, с дължина 4 805 мм, широчина 1865 мм и височина 1485 мм, поставяйки го в сърцето на D-сегмента.

Стремежът към деловитост е забележим до последния подробност в дизайна на C5 X. Вратите имат необятен, функционален отвор и невисок предел за товарене, което улеснява ежедневна приложимост на автомобила. Товарният размер на багажника с еднакъв под и прави стени варира от 545 литра до 1640 л при сгъната задна седалка.

Купето има великодушни пропорции, бордното табло е стилно, изчистеното от непотребни елементи. 360-градусовите стъклени зони към автомобила, в това число четвърти прозорци, и огромен отварящ се стъклен люк вършат чувството са шир осезаемо.

C5 X е моделът, с който Citroen избира да направи международната премиера на новото интензивно окачване Citroën Advanced Comfort, което е въпреки и иновация е обусловено от дълбоки корени в историята на френския бранд. Благодарение на него пасажерите имат чувството за безпрепятствено пътешестване, като че ли с „ вълшебно чердже “. C5 X прави още една решителна крачка напред в софтуерно отношение с Citroën Advanced Comfort. С избор от три режима, системата за ръководство на окачването усъвършенства успеваемостта на Progressive Hydraulic Cushions®, като отпуска повече окачването по време на етапите на шофиране, с цел да „ прелита над пътя “и обезпечава по-голяма успеваемост, изключително в завоите.

Технологиите на C5 X са усъвършенствани и основани, с цел да създадат пътуването по-спокойно, да понижат риска от произшествия оптимално и да опростяват потреблението на автомобила

C5 X предлага иновация, която е колкото ефектна, толкоз и потребна: разширеният екран Head Up, огромен, пълноцветен, head-up екран е първа стъпка към разширената действителност. Това е завладяваща технология, планувана в концепцията 19_19, която обезпечава по-спокойно шофиране: лидерът не отклонява взор от пътя, с цел да получи информацията, която желае - от скоростта до телефонните позвънявания и навигацията.

Изцяло нов е и инфоразвлекателен интерфейс, с акцент върху свързаността. В композиция с 12 " HD сензорен екран, 4 USB гнезда вид C и безжично зареждане на смарт телефон, той се актуализира в действително време посредством облака и разполага с Mirror Screen, без да е належащо да включвате смарт телефон. Интерфейсът му е планиран като сензорен таблет: персонализиране, настройки и желания за проявление, приложения на началния екран. Тази система разполага с естествено, дейно и елементарно за потребление гласово различаване, персонален помощник, който Ви схваща, дава отговор на въпроси и извършва команди, сходни на персоналния помощник, показан за първи път в 19_19 Concept.

C5 X е оборудван с най-съвремените технологии, пасивни и дейни асистенти, измежду които: Highway Driver Assist, който комбинира адаптивен круиз надзор с Stop & Go и помощник за поддържане на лентата: лидерът към този момент не се нуждае от ръководство на скоростта или траекторията, тъй като системата ги следи точно.

Много други функционалности улесняват всекидневието, като да вземем за пример засичане на мъртвата зона на дълги дистанции, Rear Cross Traffic Alert, което открива заплаха при заден ход, Top 360 Vision, което улеснява маневрирането, като демонстрира външната среда на сензорния таблет или Proximity hands- безвъзмезден достъп и старт, който автоматизирано заключва и отключва вратите, когато лидерът се приближи или се отдалечи от автомобила си.

Моделът се предлага както в бензинова версия, с елементи 1.2 PureTech и 1.6 PureTech, по този начин и като plug-in хибрид, клас ë-Comfort, с мощ 225 к.с. и самостоятелен пробег с нулеви излъчвания на въглероден диоксид над 50 км. На процедура, това го прави подобаващ за множеството ежедневни пътувания при скорост до 135 км / ч.

Същевременно далечните пътувания не са предизвикателство, защото моторът с вътрешно горене, пестелив и ефикасен, е разполагаем.
C5 X е нова покана за пътешестване, без стрес, успокоение икомфорт, с подчертана грижа за околната среда.

*Източник: www.citroen.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР