• Renault представя новия Trafic, наличен за поръчка в България от месец

...
•	Renault представя новия Trafic, наличен за
поръчка в България от месец
Коментари Харесай

RENAULT ПРЕДСТАВЯ НОВИЯ TRAFIC

• Renault показва новия Trafic, разполагаем за поръчка в България от месец октомври. Продажбите в Европа и България стартират в началото на 2022 година
• Новото Renault Trafic се отличава с нова, по-здрава и динамична предница с Full LED светлини като общоприетоо съоръжение.
• Напълно обновената кабина е едновременно удобен, ергономичен кокпит и обвързван мобилен офис. Автомобилът съдържа ново арматурно табло с съвременно, функционално и интелигентно съоръжение и може да се похвали с 88 литра потенциал за съхранение на движимости - най-доброто предложение на пазара.
• Новият Trafic не прави компромис с безопасността с помощта на 10 нови системи в помощ на лидера и нова предна въздушна възглавница, защитаваща и двамата пасажери.
• Новата и разширена гама мотори Blue dCi, съчетана с механична или автоматична скоростна кутия, е по-ефективна и напълно сертифицирана по стандарта Euro 6d-Full.
• Нов облачносин цвят е разполагаем от лансирането на модела.

С новия Trafic Renault усъвършенства качествата на своя стилен ван, съвършено адаптиран към потребностите и упованията на корпоративните клиенти. Създаден през 1980 г., Renault Trafic е бестселър, спечелил над 2,2 милиона клиенти в 50 страни.

Новият Trafic показва главно обновяване на интериора, предлагайки на клиентите комфорт и чувство за качество, сравними с тези на пътнически автомобил, в по-функционална и практична кабина. Разширената гама нови мотори Euro 6d-Full предоставя повече мощ и въртящ момент. Новите системи в помощ на водача (ADAS) обезпечават по-безопасно и плавно шофиране.

ЗДРАВ И ДИНАМИЧЕН ЕКСТЕРИОР
Новият Trafic съдържа изцяло нова предна част, подсилваща още повече неговата ДНК на грациозен и динамичен ван. Хоризонталният челен похлупак и вертикалната решетка му придават солиден и експресивен жанр, емфатичен от Full LED предни фарове и актуализирана ризница. От осемте налични екстериорни цвята Renault избира облачносин за лансиращ. Нова радио антена, нови 17-инчови джанти и по-елегантни тасове вършат своя официален дебют.

НАПЪЛНО ПРЕРАБОТЕН ИНТЕРИОР
Новото арматурно табло, очебийно от хоризонтална лента, разпростряла се до панелите на вратите, основава усещането за повече пространство на борда. Обновеният дизайн обгръща също инструменталния панел, панелите на вратите и топката на скоростния лост, като прибавя хромирани декоративни елементи. Всичко това води до значително по-силно чувство за качество.

КОМФОРТ И ИНТЕЛИГЕНТНОСТ НА БОРДА
Новият Trafic предлага огледала с електрическо прибиране, комфортна тапицерия и нови панели на вратите с по-широки подлакътници. Чрез прегъване на облегалката на междинната седалка кабината се трансформира в мобилен офис с достатъчно пространство за преносим компютър и въртяща се стойка с размер А4 за лесно побиране на всевъзможни работни документи. Сгъваемата облегалка на централната седалка може също да се употребява за удобна обедна отмора. Що се отнася до местата за предпазване на движимости, кабината е пълна с улесняващи живота на клиента решения, в това число новата жабка-чекмедже Easy Life, с най-хубавия в категорията общ потенциал от 88 литра – 54 от които са ситуирани под пътническата седалка вид „ скамейка “.

ПОВЕЧЕ ТЕХНОЛОГИИ НА БОРДА
На борда се появява мултимедийната система с интегрирана навигация Renault EASY LINK. Съвместима с Android Auto™ и Apple CarPlay™, тя работи с 8-инчов сензорен екран и се предлага с апостериори зарядно за смартфон с мощ 15 W за непрекъсната свързаност през целия ден. Инструменталният панел интегрира 4,2-инчов пъстър клъстер. На борда има и три USB слота.

10 НОВИ СИСТЕМИ В ПОМОЩ НА ВОДАЧА
По отношение на подпомагането на лидера, новият Trafic разчита на необятен набор ADAS системи за по-голямо успокоение при шофиране и по-лесно паркиране. Налични са десет нови системи, включително адаптивен круиз надзор, автоматично превключване на къси/дълги светлини, предупреждение за излизане от лентата, предупреждение за съществуване на обект в „ сляпата “ точка на автомобила, активен спирачен помощник, различаване на пътните знаци с предизвестие при превишена скорост, предизвестие за нестабилна траектория, предни, задни и странични паркинг датчици и камера за паркиране на заден ход.

МОЩНИ И ЕФЕКТИВНИ ДВИГАТЕЛИ
Новият Trafic уголемява и усъвършенства своята гама мотори, с цел да отговори на всички нужди, предлагайки четири мотора Blue dCi с мощ от 110 до 170 к.с. Двулитровият двигател е модернизиран с увеличение на мощността от 5 до 10 к.с. – в зависимост от версията – и с по-голям въртящ миг. Всички мотори дават отговор на стандарта Euro 6d-Full, оборудвани са със системата Stop & Start и са комбинирани с механична скоростна кутия. Версиите Blue dCi 150 и 170 са налични и с автоматизирана скоростна кутия EDC с двоен съединител.

УДОБЕН, ИНТЕЛИГЕНТЕН И БЕЗОПАСЕН ТОВАРЕН ОТСЕК
При версията L2 отворът в преградата позволява на новия Trafic да предложи най-добрата потребна товарна дължина в сегмента - 4,15 м. С помощта на режима за зониране на ключа за запалване или картата „ Свободни ръце “ лидерът може да избира да заключва/отключва кабината и товарния отсек дружно или поотделно. За по-лесни доставки или достъп до инструменти опционалното по-силно LED интериорно осветяване предоставя 500 лумена или пет пъти повече от стандартна халогенна лампа.

БЕЗБРОЙ МОДЛУЛАРНИ И ПЕРСОНАЛИЗИРУЕМИ РЕШЕНИЯ
С 275 налични версии новият Trafic предлага желаните благоприятни условия за модулност и персонализация с помощта на широка гама в допълнение съоръжение, аксесоари, специално направени модификации и широк набор от благоприятни условия за трансформация.
Като ван новият Trafic е разполагаем в 2 дължини и 2 височини. Той може да се похвали с товарен отсек с размер от 5,8 до 8,9 м3, възможности за избор на кабина, остъкляване, загради, порти и други.
Като платформа-кабина той може да бъде адаптиран към всевъзможни типове употреба като хладилен фургон или самосвал.

ПРОИЗВЕЖДАН ВЪВ ФРАНЦИЯ ЗА СВЕТА
От 2014 година насам заводът на Renault в Сандовил, Нормандия (Франция), е единственият, който създава третото потомство Trafic за всички пазари по света. През 2021 г. заводът отбелязва 57-тата си годишнина и своя 8-милионен създаден автомобил, включително 800 000-хилядния Trafic.

Продажбите на новия Trafic ще започват в края на 2021 година за Европа и началото на 2022 г. за България.

*Източник: www.renault.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР