• Първо тримесечие на 2022 г.: оперативният резултат нарасна до 513

...
•	Първо тримесечие на 2022 г.: оперативният резултат нарасна до 513
Коментари Харесай

Volkswagen подобрява ефективността на разходите и икономическата ефективност в трудни условия

• Първо тримесечие на 2022 година: оперативният резултат набъбна до 513 милиона евро
• Оперативната възвръщаемост от продажбите набъбна до 3,4 %
• Стратегията за електрическа подвижност е в вярна посока: 74% повече доставени напълно електрически коли
• Търсенето остава високо – изоставането от поръчки е непрекъснато високо
• Главният изпълнителен шеф на Volkswagen Ралф Брандщатер: „ Устойчивото усъвършенстване на икономическата успеваемост ни дава солидна основа за нашата ускорена промяна към изцяло обвързвана подвижност и подвижност без излъчвания “

Марката Volkswagen ускори икономическата успеваемост на Групата стабилно през първото тримесечие на 2022 година През първите три месеца Оперативната облага преди специфични позиции се усили до 513 милиона евро (1-во тримесечие на 2021 година: 490 милиона евро). Приходите от продажби доближиха малко под 15 милиарда евро (1 тримесечие на 2021 година: 17,6 милиарда евро) с помощта на усъвършенствания модел и ценовата политика, до момента в който броят на доставките в същия интервал възлиза на към един милион коли (Q1 2021: 1,36 милиона) поради войната в Украйна, световния дефицит на полупроводници и последните коронавирус-мерки в Китай. За разлика от това, оперативната възвръщаемост от продажбите преди специфични позиции се увеличи до 3,4 % (1-во тримесечие на 2021 година: 2,8 процента).

„ Ние в допълнение подобрихме икономическата си успеваемост в тази сложна среда. Това единствено акцентира, че Volkswagen е избрал верния път за реализиране на дългогодишен възстановяване на неговата конкурентоспособност и доходност със тактиката ACCELERATE. Ето за какво положихме доста солидна основа за ускорената промяна към подвижност с нулеви въглеродни излъчвания и изцяло обвързвана подвижност “, сподели изпълнителният шеф на Volkswagen Ралф Брандщатер.

Постоянен фокус върху успеваемостта на разноските – прогнозите за 2023 година са доказани Volkswagen продължава да работи интензивно за възстановяване на успеваемостта на разноските си – да вземем за пример за по-нататъшно понижаване на непрекъснати и режийни разноски – за подсилване на конкурентоспособността в дълготраен проект.

„ В момента сме изправени пред разнообразни провокации като геополитическата неустановеност, повишаване на цените на суровините и силата и резултатите от пандемията в Китай. Работим за противопоставяне на тези опасности с нашите ограничения за понижаване на разноските и посредством възстановяване на качеството на нашите оперативни резултати в съответни области. Въпреки това, ние се придържаме към нашата цел за оперативна възвръщаемост от продажбите от 6 % през 2023 година “, сподели финансовият шеф на Volkswagen Александър Зайц. Тази прогноза зависи от това по какъв начин войната в Украйна се развива и по-специално върху нейното влияние върху международната стопанска система и по този метод върху бизнес дейностите на марката Volkswagen. Търсенето от страна на клиентите остава високо както на модели с мотори с вътрешно горене, по този начин и на електрически модели.

По-нататъшно внезапно повишаване на единичните продажби на напълно електрически модели 53 400 напълно електрически коли (BEV) бяха доставени през първите три месеца (+74 процента). Напълно електрическият ID.4 имаше основна роля в това. Повече половината от
доставените електрически коли са ID.4, от които 30 300 броя са предадени на клиенти. Сега Volkswagen напредва с разширението на индустриалния потенциал за своя най-продаван електромобил. На 20 май 2022 година заводът в Емден ще стартира серийно произвеждане на ID.4, като това ще сътвори спомагателен потенциал за сполучливия модел. През втората половината от годината ID.4 също ще слезе от индустриалната линия в Чатануга в Съединените щати. Моделите на цялото ID. семейство не престават да се радват на интензивно търсене, с над 120 000 потребителски поръчки,

Изоставането на поръчките във всички модели доближи исторически връх от повече от 670 000 автомобила единствено в Европа. Поради това Групата работи интензивно за опазване периодите за доставка на клиентите допустимо най-ниски и обработва допустимо най-бързо огромното закъснение на поръчките.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР