• Пълна технологична актуализация на удължената версия на Tiguan • Асистиращата система Travel

...
•	Пълна технологична актуализация на
удължената версия на Tiguan •	Асистиращата система Travel
Коментари Харесай

Новият Tiguan Allspace – 7 места, нови системи за контрол и асистенция при пазарния бестселър

• Пълна софтуерна актуализация на удължената версия на Tiguan
• Асистиращата система Travel Assist подкрепя водача в ръководството, прекъсването и ускоряването на автомобила.
• Нова конструкция на оборудването, ново сензорно ръководство на функционалностите и опционална звукова система Harman Kardon.
• Гъвкав и функционален интериор с (опционален) трети ред седалки и място за до седем пасажера.
• Успешна версия с удължена база - от момента на пазарната премиера през 2017 година, в международен мащаб са продадени 1,5 милиона автомобила

След обновлението на Tiguan през есента на 2020 година, в този момент идва ред и на версията с дълго междуосие – актуализираният дизайн, новите системи за надзор и асистенция, първокласните функционалности като интерактивните матрични LED светлини IQ.LIGHT и сензорните панели за ръководство на включената в общоприетото оборудване автоматична климатична апаратура, издигат Tiguan Allspace на идващото, по-високо ниво. В момента над половината от автомобилите Tiguan (55%), слизащи от поточните линии на марката в световен мащаб, са с удължено междуосие. По желание на клиента XL версията на Tiguan Allspace може да се трансформира в SUV със седем седалки или да предложи 1 920 литра багажно пространство. Предварителните продажби на актуализирания модел ще започват през следващите няколко седмици. В Германия той ще се предлага в новите равнища на оборудване Life, Elegance и R-Line.

Значително обновени технологии - новият Tiguan Allspace

От момента на старта на производството на удължената версия през 2017 година, от версията с дълго междуосие (LWB) по целия свят са продадени към 1,5 милиона екземпляра. Версията на Tiguan с удължено междуосие, която в Европа се предлага като Tiguan Allspace, може да бъде поръчана и с трети ред седалки - рядка опция за избор на съоръжение в този пазарен сегмент. Тази функционалност го прави идеален вариант за огромни фамилии и хора с активен метод на живот.

След като наскоро Tiguan мина през основна образна и технологична актуализация, в този момент наред е Tiguan Allspace - с по-отчетлива осанка, напълно цифрови контролни принадлежности, голям брой нови технологии, актуализирана конструкция на оборудването и цялостна комуникационна свързаност. Неговите качества на просторен SUV си остават непроменени - в конфигурация с пет места, той предлага обем на багажното поделение от 760 до 1 920 литра, а при седемместна конфигурация капацитетът на багажника е сред 700 и 1755 литра. Подобно на седалката и облегалката на втория ред, допълнителните седалки на третия ред могат да бъдат сгънати напълно в пода на багажното поделение, формирайки напълно равна повърхнина, която улеснява товаренето. Обновеният модел се предлага с гама от три TSI и два TDI мотора. По желание или според от равнището на оборудване, бързата и ефикасна промяна на предавките може да се реализира чрез седемстепенната DSG трансмисия с два съединителя, а опционалната система за двойно предаване 4MOTION предлага оптимално сцепление и непоклатимост на пътя.

Поради промененото оформление на предната част, дължината на Tiguan Allspace е нараснала до 4723 мм (увеличение с 22 милиметра), а размерите на изключително просторния интериор са останали непроменени. Новият дизайн на предницата с истинска радиаторна решетка и елегантна светлинна графика на фаровете, обновеният модел демонстрира първокласно качество. За първи път Tiguan Allspace може да бъде поръчан с матричната система на LED светлините IQ.LIGHT, а мигачите вече употребяват LED детайли с „ преливаща ” функционалност. Впечатляващ акцент в предната част прибавя и светлинната лента в радиаторната решетка от двете страни на обновената емблема на Volkswagen.

Предлага се опция за избор на три нива на съоръжение

Специалистите на Volkswagen са преструктурирали и оптимизирали гамата на оборудването на Tiguan Allspace. В бъдеще моделът се чака да се предлага във версиите Life, Elegance и R-Line. Нивото на оборудване Elegance е в действителност елегантна демонстрация на новия Tiguan Allspace с множество хромирани детайли в интериора и извън, допълнени и от 19-цолови алуминиеви джанти. Водачите със спортен дух от своя страна могат да се насочат към Tiguan Allspace във версията R-Line, чиито отличителни черти включват, но далеч не се изчерпват с мултифункционалния кожен състезателен волан със сензорни панели за ръководство на функциите и R-Line лого, декоративните облицовки в Carbon Grey, контролните прибори Digital Cockpit Pro и 19- или 20-цоловите джанти. Що се отнася до комфорта, предните седалки могат да бъдат поръчани във версията ergoActive с четирипосочно електрическо регулиране на лумбалната опора и функция за масаж.

Всички функционалности за климатизация, отопление и вентилация на включената в стандартното съоръжение тризонова автоматична климатична апаратура се управляват посредством новия дигитализиран модул в централната подпора, при който ролята на обичайните въртящите се регулатори и бутони се поема от сензорни панели и плъзгачи. Водачът към този момент има избор и по избор може да получава най-важната информация посредством пълноцветния head-up дисплей, който проектира обвързваните с шофирането основни показания като скорост, насоки на навигацията и предупреждения в непосредственото му зрително поле. Вече доказалата качествата си спомагателна система Trailer Assist подкрепя дейно лидера при маневриране с ремарке. Максимално допустимото тегло на прикачния товар при версията със задвижване на четирите колела 4MOTION на актуализирания модел е до 2,5 тона.

Асистиращата система IQ.DRIVE Travel Assist, която се употребява за първи път в Tiguan Allspace, дава възможност и за отчасти автоматизирано шофиране. В взаимозависимост от типа на предавателната кутия, системата може да поеме ръководството, прекъсването и ускорението при скорости в диапазона от 0 км/ч (при DSG трансмисия с два съединителя) или 30 км/ч (механична предавателна кутия) до 210 км/ч. За задачата Travel Assist обединява функциите на познати системи, измежду които адаптивния темпомат ACC (Adaptive Cruise Control) по отношение на контрола на скоростта и дистанцията и включената в стандартното оборудване на модела асистираща система за поддържане на лентата за придвижване Lane Assist във връзка с контрола върху управлението.

Дигитализацията на Tiguan Allspace бележи напредък

В сферата на интелигентната свързаност Tiguan Allspace може да се похвали с редица нови инфотейнмънт системи (на основата на новото потомство MIB3), свързани с широк спектър от онлайн услуги. Модулът за онлайн връзка с интернет (OCU) използва вградена eSIM карта и разрешава на потребителите да се възползват от удобствата и опциите на онлайн услугите на We Connect (създадени за неограничен интервал на употреба) и We Connect Plus (за гратис прилагане на територията на Европа за интервал от една или три години). В взаимозависимост от равнището на оборудване, гамата от системи на инфотейнмънт платформата MIB3 се добавя и от функционалности като гласовото ръководство с естествени изречения, достъпът до стрийминг услуги и опцията за запаметяване на индивидуални настройки в облак чрез Volkswagen ID. Освен това интеграцията на смартфон приложенията към този момент ще може да се осъществява безжично посредством App-Connect Wireless за Apple CarPlay™ и Android Auto™.

Допълнително предлаганата първокласна озвучителна система, която специалистите на Volkswagen са разработили заедно с Harman Kardon, осигурява забележително акустично прекарване. Кристално чистите високи тонове и дълбокото, богати басово звучене се осигурява от система, включваща събуфер, цифров 16-канален усилвател, 8 плюс 1 висококачествени озвучителни тела и усилвател с обща мощ от 480 Вт. Първокласният тон на всички места в купето се подсигурява от четирите озновни настройки на звука, режимът съраунд и перфектно ясното възпроизвеждане на речта.

*Източник: www.volkswagen.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР